Úton az egészség felé

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtünk 2022.12.01- 2023.05.31 között:

Egészségtudatos szemléletformálás szenvedélybetegségből felépülő emberek számára

Összegyűlt: 69 852 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza – Olajág Otthonában 52 hosszú távon bentlakó alkoholbeteg idős emberről gondoskodunk. Az intézmény az ország bármely részéről fogadja az ellátásra szorulók jelentkezését. Ellátottjaink sok esetben nagyon rossz pszichés és szomatikus állapotban kerülnek be hozzánk. Természetes támaszaik nem, vagy csak gyengén működnek. Egzisztenciálisan ellehetetlenülnek, a környezetük nehezen, vagy már nem tolerálja viselkedésüket. Élethelyzetük rendkívül nehéz, problémáik összetettek, azokat csak segítséggel tudják kezelni. A változáshoz elengedhetetlen a védett, támogató környezet.
Intézményünkben háromféle ellátást nyújtunk: szenvedélybetegek ápolását és gondozását, rehabilitációs ellátást és rehabilitációs célú lakóotthoni elhelyezést.

A hozzánk forduló kiszolgáltatott emberekről személyre szabottan gondoskodunk, úgy a gondozás és ápolás, mint a rehabilitáció szempontjából. Az alkoholbetegek pszichés, szomatikus és szociális rehabilitációjával is foglalkozunk.

A szenvedélybetegség velejárója, hogy a függő ember önpusztítóvá válik. Otthonunkban szeretnénk visszavezetni őket az egészséges életvitelhez, ismét értékké tenni számukra az egészséget. Ellátottjaink többsége nem szentel megfelelő mértékű figyelmet saját egészségének, mely hosszútávú következményekkel jár életükben. Ahhoz, hogy újraépíthessék életük többi részét, emberi kapcsolataikat, visszaszerezzék képességüket és igényüket az értékteremtő munkavégzéshez, elengedhetetlen az egészségügyi állapotuk feljavítása és fejlődésük támogatása.

Szeretnénk egészségnapot szervezni számukra, melyen a tematikusan összeállított programok az egészségnevelés, a prevenció és a konkrét szűrővizsgálatok köré szerveződnek. A programok összeállításánál szempont az érthetőség, egyszerűség, aktualitás és a játszva tanulás. Hangsúlyt kapna az egészségtudatos magatartás, a preventív szemlélet. A program egy régóta dédelgetett vágyunk, a felvilágosítás mellett kikapcsolódást is jelentene ellátottjainknak, amikor kizökkenhetnek a szürke hétköznapokból.

Célunk, hogy minél több intézményünkben gyógyuló emberben fogalmazódjon meg az egészségtudatos magatartás iránti igény. Kérjük, csatlakozz hozzánk és vásárlásod végösszegének felkerekítésével járulj hozzá te is célunk megvalósulásához.