Rólunk

Kerekítsd fel!

az első hazai online mikroadományozási rendszer

Olyan világban élünk, ahol óriási a különbség az egyes társadalmi rétegek, életkörülményei és lehetőségei között. A szegények, elesettek, rászorulók helyzetének javítása hatalmas feladat és folyamatos támogatást igényel. Azért, hogy minél több rászoruló emberen segíteni tudjunk, szükség van a társadalom tagjainak bevonására is, hogy az egyes célok eléréséhez minél több ember is hozzájárulhasson a saját eszközeivel.

A Kerekítsd fel! programot azért hoztuk létre, hogy a hazai online vásárlóknak a lehető legkönnyebb megoldást nyújthassuk arra, hogy ha csupán néhány forinttal is, de hozzájárulhassanak konkrét jótékonysági programok megvalósításához. A megoldás egyszerű, és csupán néhány kattintással igényel többet , mint a normál online vásárlás. A partnereinknél  történő vásárlás végeztével, a megrendelés véglegesítése előtt nyílik lehetőség a vásárlás végösszegének felkerekítésére. A kerekítés által létrejött adományokat a partnerek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület számára továbbítják, amely megvalósítja az előre meghatározott projektet.

Ezen az oldalon folyamatosan nyomon követhetők a támogatható programok, a befolyt adományok összege és a megvalósítás után a konkrét eredmények is. Amit biztosan ígérhetünk: minden egyes kerekítésből származó adományt az adott jótékonysági program megvalósítására fordítunk, minden elindult projektet maradéktalanul megvalósítunk. Partnereinknél az adományok nyomán nem keletkezik profit.

Kerekítsen fel Ön is, és kövesse nyomon, hogyan lesz a sok kicsiből valami egészen nagy!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatról röviden

Jelmondata:

„Tuitio fidei et obsequium pauperum”

„A hit védelme és a rászorulók segítése”

A máltai misszió

A segítségnyújtás első lépése a befogadás, a második a jelenlét, a harmadik a kísérés. Kozma Imre atya ezt úgy fogalmazta meg, hogy nem lehet másképp segíteni a másik emberen, csak úgy, ha találkozunk vele. Valójában csak azt fogadjuk be, akit beengedünk az életünkbe. Ez az elv jelenik meg a jelenléten alapuló munkánkban, melynek során a Máltai Szeretetszolgálat képviselői az adott közösség mindennapjainak részeseivé válnak, megismerik gondjaikat, szembesülnek az előttük álló kihívásokkal. Tevékenységüket a kísérés jellemzi. A segítőnek elég közel kell lennie, hogy részleteiben lássa a bajokat, de kellő távolságot is kell tartania, hogy az egészet se tévessze szem elől.

A Máltai Szeretetszolgálat küldetéséből adódó feladatai mindig az emberről szólnak, és lehetőség szerint személyre szabott segítséget kínálnak. Nincsenek univerzális, mindenkinél alkalmazható megoldások, a problémákra személyes, vagy legalábbis helyi válaszokat kell találni.

Hogyan segítünk?

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint kétszáz intézményi szolgáltatást működtet, ezeken keresztül évente több százezer embernek nyújt közvetlen segítséget. A hajléktalan-ellátás, az idősgondozás, a fogyatékosokat ellátó intézmények, a családgondozás, az iskolák és a gyerekintézmények keresztény szellemiségen alapuló szolgálatot végeznek. A klasszikus karitatív tevékenység, az adományok gyűjtése és szétosztása a máltai csoportok feladata. Ezek csaknem százötven helyszínen tevékenykednek. A ruha- és ételosztás mellett idős embereket látogatnak, rászoruló családokat támogatnak, bajba jutott embereken segítenek.

Missziónk része a társadalom megszólítása, az emberek bevonása a segítő programokba. Munkánkban meghatározó szerepet játszanak az önkéntes segítők, akik időt, energiát, fáradságot nem kímélve teljesítik szolgálatukat napról napra. Tevékenységük rendkívül sokrétű. Van, aki beteget gyógyít, van, aki ruhát oszt. Van, aki zsíros kenyeret készít hajléktalan embereknek, van, aki eladósodott családoknak segít betartható költségvetést összeállítani. Van, aki mentőautót vezet, van, aki bukdácsoló gyerekekkel tanul délutánonként.

De azok is támogathatják céljainkat, akik elfoglaltságaik miatt nem tudnak önkéntes feladatokat elvállalni. A karácsonyi Adni öröm! akcióban adományozók tízezreitől gyűjtünk tartós élelmiszert, amit rászorulók tízezreinek továbbítunk. Széles körű támogatás mellett zajlik Látás ajándékba! programunk is, melynek során szegény családok gyermekeinek szemüvegeit készítjük el.

A Kerekítsd fel! akció által most Ön is egyszerűen támogathatja tevékenységeinket. Kérjük, tekintse meg az akcióban résztvevő programjainkat.

Szeretne a programtól függetlenül adományozni?

Az adomanyozz.hu weboldalon közvetlenül is felajánlhat tetszőleges összeget az ön által kiválaszotott témára, egyszerű online kártyás fizetéssel.