A tisztaság fél egészség – beszámoló

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtöttünk 2023. június 01. és 2024. május 31. között:

Eszközök a Miskolci Átmeneti Szállóra

Összegyűlt: 821 137 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának miskolci nappali melegedője 30 hajléktalan ember számára nyújt rendszeres segítséget. Ezen felül az időszakos férőhelyen a téli krízisidőszakban 15-20 fő utcán élő hajléktalan ember kap biztonságos éjszakai menedéket

Az ellátás egyik legfontosabb célja, hogy megkönnyítse a hajléktalan emberek mindennapjait, hogy nehéz körülményeik ellenére is megőrizhessék emberi méltóságukat

Ennek fontos része, hogy a nappali melegedőben a rászorulók nemcsak tisztálkodni tudnak, de ruháikat is kimoshatják, így akik dolgozni járnak, tisztán és frissen mosott ruhában érkezhetnek munkahelyükre.

A mosoda eszközei a nagy igénybevétel miatt időről-időre meghibásodnak, elkopnak, a normál háztartási nagygépek nem bírják a terhelést. Az intézmény működéséhez és a hajléktalan emberek színvonalasabb ellátásához, az ágyneműk és törölközők tisztántartásához ipari mosógép és szárítógép beszerzésére van szükség. A gépeket az intézmény szűkös költségvetéséből nem tudjuk megvásárolni, ezért jó szándékú emberek támogatását kérjük.

Télen a szokásos szükségletek mellett a hajléktalan emberek gyakran fordulnak hozzánk meleg alsóneműért, téli bakancsért és gyertyáért, ezért az eszközbeszerzések után maradó adományokat erre fordítanánk.


Kérjük, vásárlásod végösszegének felkerekítésével támogasd a hajléktalan emberekért végzett szolgálatunkat.