Sporttal a jövőért

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtűnk 2024. március 01. és 2025. február 28. között:

Futballbajnokság szervezése rászoruló gyermekeknek

Eddig összegyűlt: 377 351 Ft

Szokták kérdezni, miért van sportegyesülete a Máltai Szeretetszolgálatnak. Miért kell csapatokat szervezni, edzőket fogadni, labdarúgó tornákat szervezni egy segélyszervezetnek? A rövid válasz az, hogy a Máltai Szeretetszolgálatnál a sport a szociális munka része, mi több, az egyik leghatékonyabb eszköze. A hosszabb válasz szerint a legszegényebb falvakban, mindentől távol eső kistelepüléseken felnővő gyermekek életét a legkönnyebben a máshol természetesnek tűnő dolgok hiányával jellemezhetjük. Nincs játszótér, nincs kirándulás, nincs „menő telefon”, sem szakkör, különóra, oklevél. Sokszor nincs jó példa sem, akitől meg lehetne tanulni, hogy igenis szabad elesni, rontani, valamit nem tudni, majd talpra állni, újra próbálkozni és akár tizedszer is nekiveselkedni.

A rászoruló gyerekek életében az edzés nemcsak sport. Hanem esély. Élményeket jelent, közösséghez tartozást, sikert, új tudásokat, felelősségvállalást. 

Közben fokozatosan tágul körülöttük a világ is, hiszen van, aki egy általunk szervezett futballtorna alkalmával lát életében először „magas házat”, vagy a pályán kapja meg élete első új cipőjét. A legtöbben ilyenkor járnak először nagyvárosban, s először ülnek stadionban. Sokan átlépik településük határát, de egyben mindenki leküzdi a sajátját; szembenéz a nagyobbakkal, mások előtt fut, kipróbál valamit, amit eddig még soha, lát valamit, amit korábban nem.

Célunk, egy tavaszi futballbajnokság szervezése, amely alkalmat ad arra, hogy a felzárkózó településeken élő gyermekek rendszeresen találkozhatnak egymással, közösen sportolhassanak, megmutathassák tehetségüket; de mindenekelőtt megtapasztalhassák azt, ami a szerencsésebb kortársaiknak természetes. Mint minden gyermeknek, nekik is jár a gyermekkor.


Kérjük, kerekítse fel vásárlása végösszegét, hogy közösen adhassunk esélyt a rászoruló gyermekeknek korlátaik átlépésére.