Környezetkímélő segítés – beszámoló

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtöttünk 2023. december 1. és 2024. május 31. között:

Ipari mosogatógép a környezettudatos élelmiszerosztás érdekében

Összegyűlt: 210 521 Ft

Hajléktalanellátó intézményünk nappali melegedőjében napi átlagosan 100 fő tölti hasznosan az idejét. Ehhez adódik még a szállásadó intézményünk 69 bentlakója. Intézményünk egyik erőteljesen igénybe vett része ezért a teakonyhánk.

A konyha fő feladata a különböző adományozóktól kapott ételadományok megfelelő tárolása és kiosztása, a készételek mellett pékségek termékeit, zöldségeket és gyümölcsöket is osztunk a rászoruló embereknek, valamint nyáron hideg limonádét, a téli időszakban forró teát kaphatnak a melegedőben.

Mindeközben hangsúlyozottan figyelünk a környezettudatosságra és a méltóságra is, ezért az ételeket nem eldobható, egyszer használatos edényekben osztjuk, hanem porcelán tányérokban, illetve az italokhoz is kerámia bögréket vagy mosható repoharakat adunk. Ezt egy adományba kapott leselejtezett ipari mosogatógép használatba állítása teszi lehetővé. Eleinte nem tudtuk, hogy működőképes lesz-e így a rendszer, de ma már látjuk, hogy havonta több ezer műanyag/papír tányér, pohár nem kerül szemétbe egy kis odafigyelés eredményeként.

Sajnos az eleve leselejtezésből mentett ipari mosogatógépünk állapota azóta tovább romlott, alkatrészei elöregedtek, töredeznek. Nem sokáig fogja már szolgálni a hajléktalan embereket. Ezért szeretnénk egy új ipari mosogatógépet vásárolni, ami megbízhatóan segítene minket a környezettudatos élelmiszersegély osztásában! Ehhez kérjük a segítő támogatást.


Kérjük, vásárlásod végösszegének felkerekítésével támogasd a hajléktalan emberekért végzett szolgálatunkat.