Magányos idős emberek támogatása – beszámoló

A PROJEKTET TÁMOGATTA:

Amire gyűjtöttünk 2023.06.01- 2023.11.30 között:

Tisztálkodási szerek kisnyugdíjasoknak

Összegyűlt: 167 055 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szemléletmódja szerint az igazi segítség nem csupán a pillanatnyi szükséget enyhíti, hanem annál többet ad. Ahol megjelenik a nyolcágú kereszt, ott a bajba jutottak előtt mindig nyitva áll egy ajtó, van egy bármikor felhívható telefonszám, van kihez fordulni segítségért. Aki a máltai keresztet viseli, e szemléletet képviseli. Az adomány jóformán bármi lehet: tartós élelmiszer, jogi tanács, fűtött menedék, orvosi ellátás vagy éppen lelki vigasz.

A Máltai Szeretetszolgálathoz egyre gyakrabban fordulnak segítségért olyan egyedül élő nyugdíjasok, akik anyagi helyzetük miatt a hajléktalanság peremére sodródtak. Számukra egy kis segítség még nagyon sokat jelent abban, hogy megőrizhessék saját lakhatásukat, idős korukra ne váljanak teljesen kiszolgáltatottá.

A Szeretetszolgálat Miskolcon is rendszeresen és folyamatosan támogatja az idős embereket. A magányosan élő, beteg embereket gondoskodó figyelemmel kísérik, élelmiszerrel és tüzelővel segítik őket, kulturális és közösségi programokat szerveznek számukra.

A minimális bevétellel rendelkező egyedül élő idős embereknek minden forint számít. A téli időszakban, amikor fűtési költségeik miatti kiadásaik jelentősen megemelkednek, a támogatásból összeállított ajándékcsomag, amely tisztítószereket és tisztálkodási szereket tartalmaz, nagy segítséget jelent számukra. Az egységcsomagokat a népkonyhán készített meleg étellel és tartósélelmiszer-csomagokkal együtt adtak át nekik személyesen. Az adományok önmagukban is nagy segítséget jelentenek, de önkénteseink a csomagok átadásakor időt szánva az idős emberekre, beszélgetnek velük, a felmerülő egészségügyi vagy szociális problémáikra együtt keresnek válaszokat, megoldásokat, így nemcsak azt tudják meg, mire van szüksége a magányos embereknek, de rendszeres és odafigyelő társaságot is jelentenek a számukra. Van, aki számára az egyetlen valódi társaság.

Köszönjük támogatóinknak, hogy vásárlásuk végösszegének felkerekítésével hozzájárultak 30 idős ember támogatásához, hogy minél tovább megőrizhessék otthonukat és méltóságukat.