Magányos idős emberek támogatása – összefoglaló

A PROJEKTET TÁMOGATTA:

Amire gyűjtöttünk 2023.06.01- 2023.11.30 között:

Tisztálkodási szerek kisnyugdíjasoknak

Összegyűlt: 167 055 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szemléletmódja szerint az igazi segítség nem csupán a pillanatnyi szükséget enyhíti, hanem annál többet ad. Ahol megjelenik a nyolcágú kereszt, ott a bajba jutottak előtt mindig nyitva áll egy ajtó, van egy bármikor felhívható telefonszám, van kihez fordulni segítségért. Aki a máltai keresztet viseli, e szemléletet képviseli. Az adomány jóformán bármi lehet: tartós élelmiszer, jogi tanács, fűtött menedék, orvosi ellátás vagy éppen lelki vigasz.

A Máltai Szeretetszolgálathoz egyre gyakrabban fordulnak segítségért olyan egyedül élő nyugdíjasok, akik anyagi helyzetük miatt a hajléktalanság peremére sodródtak. Számukra egy kis segítség még nagyon sokat jelent abban, hogy megőrizhessék saját lakhatásukat, idős korukra ne váljanak teljesen kiszolgáltatottá.

A minimális bevétellel rendelkező egyedül élő idős embereknek minden forint számít. A téli időszakban, amikor fűtési költségeik miatt kiadásaik olyan mértékben megemelkednek, hogy amellett szinte semmi másra nem telik, az idős embereknek tisztítószerekkel és tisztálkodási szerekkel szeretnénk segíteni. Egységcsomagokat állítunk össze, melyeket a népkonyhán készített meleg étellel vagy szükség szerint a tartósélelmiszer-csomagokkal együtt adnánk át nekik személyesen. Az adományok önmagukban is nagy segítséget jelentenek, de önkénteseink a csomagok átadásakor időt szánva az idős emberekre, beszélgetnek velük, a felmerülő egészségügyi vagy szociális problémáikra együtt keresnek válaszokat, megoldásokat, így nemcsak azt tudják meg, mire van szüksége a magányos embereknek, de rendszeres és odafigyelő társaságot is jelentenek a számukra. Van, aki számára az egyetlen valódi társaságot.

A Szeretetszolgálat Miskolcon rendszeresen és folyamatosan támogatja az idős embereket. A magányosan élő, beteg embereket gondoskodó figyelemmel kísérik a máltaiak, élelmiszerrel és tüzelővel segítik őket, kulturális és közösségi programokat szerveznek számukra.

Kérjük, vásárlásod végösszegének felkerekítésével segíts Te is az idős embereknek, hogy megőrizhessék otthonukat és méltóságukat. Támogasd programunkat, hogy minél több magányos idős embernek juttathassuk el adománycsomagjainkat.