“Tartós segítség” – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2021.08.01 – 2022.01.31 között:

Hűtőszekrény hajléktalan embereknek

Eddig összegyűlt: 837 254 Ft

Miklós utcai intézményünk 50 embernek nyújt éjjeli menedékhelyet. Lakóink többsége hónapokat tölt nálunk, de előfordul, hogy egy teljes esztendőn át adunk biztos lakhatást és sokrétű segítséget, hogy újra kezdhessék életüket. Támogatjuk a hajléktalan embereket az álláskeresésben, munkájuk megtartásában, lelki és mentális segítséget nyújtunk nekik. A ránk bízott emberek mindennapi életét többek között meleg vacsorával is segítjük, a többi étkezésről azonban mindenki maga gondoskodik. Az élelmiszerek biztonságos tárolása és az étkezési lehetőség biztosítása ezért kiemelten fontos feladat.

A romlandó élelmiszerek tárolásához ipari hűtőszerkényre van szükségünk, amelynek hűtőtere külön rekeszekre osztott, melyek egyenként zárhatóak. Jelenlegi hűtőgépeink sok éve szolgálatban vannak, folyamatos igénybevételük okán rendszeres a meghibásodás. Mivel tartalék hűtőkapacitás nem áll a rendelkezésünkre, ezért a meghibásodások alkalmával nincsen hová átpakolni, és így tucatnyi lakó élelmiszere mehet tönkre.
Támogatóinkat arra kérjük, felajánlásukkal járuljanak hozzá, hogy legalább a legöregebb hűtőszekrényünket lecserélhessük, és minél előbb megbízható, korszerű gépet állíthassunk a lakók szolgálatába. Egy 10 db külön-külön zárható rekesszel rendelkező hűtőszekrény ára: 450.000 forint.

Kérjük, vásárlásával járuljon hozzá ön is az új hűtőszekrény megvásárlásához a hajléktalan emberek számára.