Legyen a játék öröme mindenkié!

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2019.04.01 és 2020.01.31. között:

Új játszóeszközök a játszóbuszba.

Eddig összegyűlt: 85 259 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy minden gyermekeknek joga van a felhőtlen játék öröméhez. A Szeretetszolgálat mozgó játszóterei az ország 31 legszegényebb járásában több ezer gyermek számára teremtenek esélyt a fejlődésre, tanulásra és játékra. A mozgó játszóterek kisbuszai olyan településekre viszik el a játékokat, ahol a gyerekeknek semmilyen lehetőségük sincs az iskola utáni hasznos és örömteli időtöltésre.

A mozgó játszótér egy játékokkal felszerelt mikrobusz, mely kétfős személyzettel, szakképzett pedagógusokkal a hétköznapokon az ország legszegényebb településeit látogatja, ahol a gyerekeknek sok esetben szinte semmilyen játékkal kapcsolatos tapasztalatuk nincs. A játék örömszerző és készségfejlesztő hatásán kívül fontos, hogy a játékalkalom példát mutat a gyermekeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek a közös játék az együtt töltött idő fontosságára. A máltai munkatársak egyszerű játékok készítésére is megtanítja a gyerekeket és a szülőket, amelyeket azután is tudnak használni, miután a játszóbusz elment.  A fejlesztő játékok, társasjátékok mellett a mozgó játszótér legnépszerűbb eszköze az ugrálóvár, ami körül a gyerekek és a felnőttek egyaránt összegyűlnek. Így lesz a játszótér a gyerekek számára hiánypótló program, a felnőtteknek pedig a megismerés eszköze. A rendszeresen visszatérő mozgó játszótéren a máltai munkatársak megismerik a családokat, a szülők a foglalkozások során megnyílnak, bizalom alakul ki, így ha segítségre van szükségük, bátrabban fordulnak a karitatív szervezet szakembereihez.

A budapesti játszóbusz hetente négy alkalommal látogat el nem csak a közép-magyarországi régió, de az egész ország számos hátrányos helyzetű településére. Segítségével évente mintegy 2000 gyerek élvezheti az ugrálóvár, a kézműveskedés, az ügyességi- és fejlesztő játékok, a foci és a kosárlabda, vagy akár a kötélhúzás örömeit.

A gyakori használat miatt a játékok folyamatos felújításra, pótlásra, cserére szorulnak. Kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét, és járuljon hozzá, hogy a nehéz sorsú gyerekek is átélhessék a játék örömét.