Esélyteremtő Varázskert

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2016.07.11 és 2017.02.14 között:

Öntözőrendszer beszerzése a hatékonyabb termelés érdekében

Összegyűlt: 578 961 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2012-ben indította el a „Gyógyít-lak” elnevezésű programját, mely képzéssel és támogatással nyújtott segítséget 25 hajléktalan ember számára, hogy munkát és otthont találjon. 15 ember végzett sikeresen a 7 hónapos gyógynövény-termesztő és gyűjtő tanfolyamon. A képzés alatt 1 hektáros földterületen dolgoztak, gyógynövényeket és egyéb fűszernövényeket termesztettek.

2014-ben a Szeretetszolgálat és a „Gyógyít-lak” Európai uniós projektben is résztvevő partnerei megalapították a Homoki Varázskert Szociális Szövetkezetet, ahol a programban szakemberré vált hajléktalan emberek folytatták a munkát. Jelenleg 6 fő dolgozik a Szövetkezet földjén, mindannyian hátrányos helyzetűek.

A Szövetkezet célja, hogy halmozottan hátrányos helyzetű emberek számára, akiket nem lehet a nyílt munkaerőpiac közvetlen hatásainak kitenni, bizonyos ideig védett munkahelyet nyújtson. Elkötelezett abban, hogy foglalkoztatással és szociális munkával egyszerre segítsen a hátrányos helyzetű tagjain.

A Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet tagjai elsősorban fűszer – és gyógynövényeket termesztenek, mezőgazdasági jellegű munkákat végeznek, hulladékgyűjtésben vesznek részt, környezetszépítéssel foglalkoznak, kisebb intézmények részére nyújtanak szolgáltatásokat, mint például hó eltakarítás, kiskerti és karbantartási munkák.

Természetes anyagokból, a kertben termesztett növények felhasználásával különböző termékeket is készítenek, ajándéktárgyakat, illatpárnát, szappanokat, amelyeket adományért adnak.

A növények gondozásában, a gyógynövények termesztésében egy „csepegtető” öntöző rendszer beszerzése nagy segítséget nyújtana. Ez a fajta technika gazdaságos, természetes és használata hatékonyabbá tenné a munkát.

Kérjük, kerekítsen Ön is, hogy e hátrányos helyzetből érkező, de igen elszánt és szorgalmas embertársaink minél több sikerélményhez juthassanak és ezáltal a társadalom egyre hasznosabb tagjainak érezhessék magukat!