A teljesebb élet pályája – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2018.04.01 és 2018.09.30 között:

Közösségi sportpálya fogyatékkal élő fiataloknak

Eddig összegyűlt: 343 539 Ft (09.30)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata közel két évtizede szolgálja a városban és a környező településeken fogyatékkal élő embereket és családjaikat. Az intézménybe harmincnál is több fogyatékkal élő fiatal jár, akik számára napközbeni ellátást, gondozást nyújt fejlesztő foglalkozásokkal, gyógytornával és színes programokkal. Enyhe, középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos, autista, mozgásában korlátozott és halmozottan fogyatékos embereket lát el az intézmény, ezzel segítve a családjaik mindennapjait.

Az intézménybe járó fiatalok hetente vesznek részt gyógytornán, azonban ennél több mozgásra lenne szükségük, hogy fizikai, pszichés és lelki állapotuk javulhasson. A legtöbben pszichiátriai gyógyszert szednek, amitől megnő az éhségérzet, így ha nem tudnak kellő mozgást beiktatni a napirendbe, könnyen túlsúlyossá válhatnak. A súlyfelesleggel küzdő fiatalok számára pedig a fogyás elősegítéséhez szükséges a rendszeres sportolás, mozgásfejlesztés.

A nappali hátsó udvari részében kialakítható közösségi tér megvalósításához kérjük nagylelkű hozzájárulásukat. A beruházás során egy 15×30 méteres élőfüves, akadálymentesen elérhető, sík járdával ellátott sportpályát alakítanánk ki védőhálóval együtt. Emellett létrehoznánk egy kosárlabda palánkos területet betonos alappal, ahol egyéb labdajátékokat játszhatnak, és mindezekhez vizesblokkot alakítanánk ki mellékhelyiséggel, mosdóval. A beruházásokat sporteszközök beszerzésével egészítenénk ki.

Az új pályákon a szabad levegőn, helyben lehetne naponta tornaórát tartani, ami azért is előnyös, mert az intézménybe járó fiatalok közösen szívesebben végzik a gyakorlatokat.

A mindennapos mozgás örömöt okoz, emellett fizikailag és lelkileg is erősíti a fogyatékkal élő embereket, emellett nemcsak mozgásukat fejleszti, de önbizalmukat is növeli.

A pályákat napközben a Fogyatékosok Nappali Intézményébe járó fiatalok használnák, délután 4 óra után a Komáromi Móra Ferenc Iskolába járó, tanulásban akadályozott gyerekek.

Tervezett beruházások:

  • Sportpálya építése
  • Sportszerek beszerzése
  • Kosárlabda palánk betonozással
  • Mellékhelyiség vizesblokk kialakítása

Kérjük, segítse céljaink elérését, kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét!