A gondoskodás kertje – beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2017.10.01 és 2018.03.31 között:

Feldolgozó eszközökre a hátrányos helyzetű embereket foglalkoztató kertészet részére

Összegyűlt: 335 408 Ft

A Homoki Varázskert Szociális Szövetkezet célja, hogy értékteremtő munkába vonja be a hajléktalan és hátrányos helyzetű embereket. A Szövetkezet gyógy- és fűszernövények termesztésével foglalkozik Kecskemét közeli 1 hektáros területén. A Homoki Varázskert a levendulát, rozmaringot, bazsalikomot, körömvirágot, oregánót különböző kiszerelésekben szárítva csomagolja, de készülnek szappanok és egyéb ajándéktárgyak is. Emellett haszonnövények, borsó, zöldbab, eper és édesburgonya, vagyis batáta terem a Homoki Varázskertben. A munkafolyamatok olyan tevékenységek, melyek nem igényelnek speciális képesítést, egyszerű, akár kézi erővel is elvégezhetőek a munkák.

A termények feldolgozásához üzemet szeretne létesíteni a Szövetkezet, ahol szárítaná, aszalná és csomagolná a gyümölcsöket, zöldségeket. A termények feldolgozásához előkészítő berendezésekre és egyszerű gépekre van szükség (mosó, tisztító/hámozó, aprító/szeletelő), és szeretnék aszaló-szárító-, és védőgázas csomagológépek beállítását is. Ezek az eszközök, megkönnyítenék a kézi munkát, és nagyobb mennyiségek gyorsabb feldolgozását is lehetővé tennék, így a hátrányos helyzetből érkező, de igen elszánt és szorgalmas embertársaink több sikerélményhez juthatnának és a társadalom egyre hasznosabb tagjainak érezhetnék magukat!

Köszönjük, ha Ön is felkerekítette vásárlása végösszegét, és támogatta a Homoki Varázskert feldolgozó üzeméhez szükséges felszerelések beszerzését.

Adományok felhasználása folyamatban, 3 hónapon belül beszámolunk az eredményekről.