“Út az önellátás felé” – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtöttünk 2020.03.10. és 2020.10.31. között:

Tankonyha felszerelése fogyatékkal élő ellátottak részére

Összegyűlt: 723 499 Ft

Csornán, az MMMSZ Gondviselés Háza Fogyatékos Személyek Napközi Otthonában több mint 14 éve végezzük a fogyatékos személyek nappali ellátását. Intézményünk 20 férőhelyes, ellátottjaink Csornáról és a Csornai Kistérség területéről veszik igénybe a szociális szolgáltatást. Az elmúlt évben az intézménynek helyt adó épület a tulajdonos önkormányzat jóvoltából megújult, de a belső terek megújítása, a funkciókhoz szükséges kialakítás az MMSZ feladata.

Otthonunkban eddig egy teakonyha került kialakításra alapvető felszerelésekkel, ahol kitálalhatjuk a beszállított ételt, teát tudunk főzni. Fiatal ellátottjaink már megtanulták a terítést, készítettünk közösen gyümölcssalátát és sütöttünk palacsintát, fánkot is. Ezekhez volt elegendő a meglévő felszereltségünk.

Szeretnénk ezt a helyiséget egy körbejárható konyhaszigettel bővíteni, mely körül akár a kerekesszékes ellátottak is biztonságos körülmények között sajátíthatják el az egyszerűbb konyhatechnikai, ételkészítési technológiákat, ezzel is elősegítve azt, hogy a fogyatékkal élő fiatalok önmaguk ellátására minél inkább képessé váljanak. A konyhapult bútorzatának, a főzést lehetővé tévő elektromos főzőlap és sütő valamint edények és konyhai eszközök beszerzésével meg tudnánk oldani az ellátottak szakmailag rendkívül hasznos foglalkoztatását.

Kérjük, támogassa Ön is programunkat, hogy fogyatékkal élő ellátottjainknak lehetőséget teremthessünk egy önállóbb életvitel kialakítására a közös főzés élménye során megszerzett ismeretek és tapasztalatok által.