Út az önellátás felé – beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2020.03.10. és 2020.10.31. között:

Tankonyha felszerelése fogyatékkal élő ellátottak részére

Összegyűlt: 723 499 Ft

Csornán, az MMMSZ Gondviselés Háza Fogyatékos Személyek Napközi Otthonában több mint 14 éve végezzük a fogyatékos személyek nappali ellátását. Intézményünk 20 férőhelyes, ellátottjaink Csornáról és a Csornai Kistérség területéről veszik igénybe a szociális szolgáltatást. Az elmúlt évben az intézménynek helyt adó épület a tulajdonos önkormányzat jóvoltából megújult, de a belső terek megújítása, a funkciókhoz szükséges kialakítás az MMSZ feladata.

Otthonunkban eddig egy teakonyha került kialakításra alapvető felszerelésekkel, ahol kitálalhattuk a beszállított ételt, teát tudtunk főzni. Fiatal ellátottjaink már megtanulták a terítést, készítettünk közösen gyümölcssalátát és sütöttünk palacsintát, fánkot is. Ezekhez volt elegendő a meglévő felszereltségünk.

A bijo.hu webáruház vásárlóinak jóvoltából sikerült a helyiséget egy körbejárható konyhaszigettel bővíteni, mely körül akár a kerekesszékes ellátottak is biztonságos körülmények között sajátíthatják el az egyszerűbb konyhatechnikai, ételkészítési technológiákat, ezzel is elősegítve azt, hogy a fogyatékkal élő fiatalok önmaguk ellátására minél inkább képessé váljanak. A konyhapult bútorzatának és a főzést lehetővé tévő elektromos főzőlap és sütő beszerzésével meg tudjuk oldani az ellátottak szakmailag rendkívül hasznos foglalkoztatását.

Terveink megvalósítása a bijo.hu webáruház vásárlóinak jóvoltából jöhetett létre, akiknek adományaiból az alábbi beruházásokat sikerült végrehajtani:

 

Termék/Szolgáltatás  Br. Összeg
Electrolux mosógató gép       130 000 Ft
Electrolux főzőlap         63 000 Ft
AEG beépíthető sütő       125 000 Ft
200x90x100 konyhasziget készítés       315 000 Ft
Mosogató gép bekötése         20 000 Ft
Mosogató gép elektromos megtáplálás kiépítése         20 625 Ft
Villanytűzhely és sütő elektromos megtáplálás beépítése és bekötése         50 980 Ft
Összesen:

     724 604 Ft

Köszönjük, hogy Ön is támogatta programunkat, hogy fogyatékkal élő ellátottjainknak lehetőséget teremthessünk egy önállóbb életvitel kialakítására a közös főzés élménye során megszerzett ismeretek és tapasztalatok által.