Úgy kapsz, ahogy adsz. Tegyünk a fejlődésért. – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2020.03.25-2020.09.25. között:

Tanulást támogató környezet teremtése a Kelta utcai Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekek számára.

Eddig összegyűlt: 20 730 Ft

Van egy hely a budapesti Kelta utcában, ahol menedéket lelnek azok a családok, melyeknek nincs hová menniük. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Családok Átmeneti Otthona az egész ország területéről várja a fedél nélkül maradt családokat – egyszerű, de biztonságos körülményekkel, jó szóval, szakszerű segítséggel. Itt a szülők és a családgondozók együtt tervezik meg, milyen úton lábalhatnak ki reménytelennek tűnő helyzetükből, közösen építik fel a család és a gyerekek előtt álló jövőt.

A 38 főt befogadó Kelta utcai intézmény mindig teltházas, és van várólista is. Az intézményben egy évet tölthetnek a családok, ami fél évvel meghosszabbítható. A cél természetesen az, hogy a családok csak a legszükségesebb időt töltsék védett körülmények között, és minél előbb továbblépjenek az önálló életbe.

Az ide érkező családok nem csupán lakhatási problémákkal, hanem sok esetben komoly életvezetési, anyagi, munkavállalási, családi vagy akár pszichés nehézségekkel is küzdenek. Az otthon ezért nem csupán menedéket kínál, hanem az élet újrakezdéséhez próbál segítséget adni. Intézményünkben több szakember (család-, és gyermekgondozó, pszichológus, jogász, fejlesztőpedagógus) közösen dolgozik azért, hogy a meglévő hátrányok mérséklődjenek és a családok jobb esélyekkel folytathassák életüket. A szakemberek segítségén túl, munkánk sikerességéhez elengedhetetlen a megfelelő körülmények és inspiráló környezet biztosítása is. Új lendületet kaphatnak a családok a fejlődés irányába azáltal, hogy megtapasztalják milyen érzés rendezettebb körülmények között élni, tanulni, feladatokat ellátni és ezáltal több sikerélményt szerezni.

Az összegyűlt adományokból az otthonban élő gyermekeknek tanulósarkokat szeretnénk kialakítani, valamint pingpongasztalt és funkcionális lakberendezési tárgyakat vásárolnánk, hogy inspiráló, biztonságérzetet adó és a fejlődésüket elősegítő környezetben tudjanak tanulni és élni az otthonban eltöltött idő alatt.

Kérjük, vásárlása végösszegének felkerekítésével járuljon hozzá ön is ahhoz, hogy intézményünkben megfelelő és inspiráló környezetet teremthessünk a fejlődéshez minden gyermek számára.