“Törődés, ami átmelegít”

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtünk 2022.05.01- 2022.10.31 között:

Elektromos főzőzsámoly és ipari vízforraló beszerzése tea készítéséhez

Összegyűlt: 228 911 Ft

A rászorulókról való gondoskodás egyik alapeleme a meleg ital biztosítása – erre a máltai intézményekben ellátott hajléktalan emberek is mindig számítanak. A Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai intézményének nappali melegedőjében naponta több mint száz utcán élő ember kaphat bármikor teát. A melegedő konyhája esténként és ünnepnapokon meleg italt készít az éjjeli menedékhely és a női krízisszálló lakóinak is.

 

A Miklós utcai központ a külső helyszíneken szolgáló máltai munkatársakat, önkénteseket is rendszeresen ellátja teával. Az ukrajnai háború elől menekülő családok a beregsurányi segítségponton, a BOK csarnokban és az országszerte kialakított ideiglenes befogadóhelyeken is átmelegedhetnek a forró teától.
A Miklós utcai intézmény gyakran kap felkéréseket társintézményektől is: 2020/2021 telén például az Országos Mentőszolgálat budapesti oltópontjaira, az egészségügyi kollégák számára főztek teát nap mint nap. Téli időszakban ez akár napi 140 liter tea elkészítését is szükségessé teszi.

 

 

A teakészítés során a legtöbb idő és energia a forróvíz előállításához szükséges. A szociális munkások szolgálatát jelentősen megnehezíti a szűkös konyhatechnológiai kapacitás, ugyanis jelenleg csupán egyetlen elektromos főzőzsámoly áll rendelkezésre a folyamatos teafőzéshez. Az előállítási idő mellett fontos szempont a villamosenergia-igény csökkentése, vagyis hogy minél gazdaságosabban lehessen vizet forralni a teához. Ehhez jelentene nélkülözhetetlen segítséget egy újabb elektromos főzőzsámoly. Egy ipari vízforraló (perkolátor) vásárlásával is javulhatna a teafőzés idő- és energiamérlege.
A vásárlási összeg felkerekítésével a támogatók azt teszik lehetővé, hogy a legelesettebbek is hozzájuthassanak a forró teához – s így a gondoskodás melegségéhez.

 

 

A rászoruló emberek nevében minden felajánlást hálásan köszönünk.