“Nem csak a húszéveseké az online világ – Beszámoló”

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2021.02.01-2021.04.30 között:

Nagyképernyős okos TV készülék idős klub javára

Eddig összegyűlt: 649 470 Ft

Ha okos eszközök felhasználásáról esik szó, a legtöbben a fiatalokra gondolnak, a világjárvány azonban megmutatta, hogy az idősebb korosztály is szívesen megismeri és könnyen megtanulja a legújabb technológiákat. Programunkban a Kelta utcai Befogadás Háza Idősek Klubja számára gyűjtünk, akik foglalkozásaik során nagy hasznát vennék egy okos televíziónak.

A Kelta utcai Idősek Klubjában az otthonukban önmagukat még ellátni képes, társaságra vágyó idősek számára kínálunk programokat, foglalkozásokat, hasznos időtöltést, mindezt térítésmentesen, önkéntesek bevonásával. A klub programjait a szervezők úgy állítják össze, hogy azok segítsék a klubba járó idős embereket, hogy megőrizzék társadalmi és társas kapcsolataikat, fizikai és szellemi aktivitásukat.

A klub tagjainak érdeklődési köre nagyon széles, ezért a programok is változatosak: zenés és irodalmi műsorok, zenehallgatás, videó és diavetítés, könyvklub, közös tánctanfolyam, napi torna, hittan és lelki beszélgetések, kirándulások, filmklub és egyéb kulturális programok. Emellett életmód és életvezetési tanácsadással segítünk, a rendszeres torna után vérnyomás- és vércukor ellenőrzés van. Segítjük az ügyintézést: információkat adunk, segítünk a nyomtatványok beszerzésében és kitöltésében, valamint támogatjuk az érdekérvényesítésüket. Tisztálkodási, mosási és a szociális konyhának köszönhetően étkezési lehetőséget is biztosítunk.

Célunk, hogy minél színesebb programokat szervezzünk az idős, de kíváncsi, nyitott, kapcsolatokra és új élményekre vágyó idős emberek számára, segítve ezzel szellemi, fizikai és mentális állapotuk megőrzését. A programjaink megvalósítását megkönnyítené, minőségi segítséget nyújtana egy falra szerelhető nagy képernyős okos televízió, melyet az alábbi tevékenységekben tudnánk hasznosítani:

 

  • Gyakrabban tornázhatnánk közösen, hiszen a gyógytornász online vagy felvételről is megtarthatná a foglalkozást
  • szenior táncpróbáknál a felvett táncok visszajátszásával könnyebb lenne a koreográfiák betanulása
  • filmklubunk esetében minőségi javulást hozna a nagyképernyős okos tv
  • a fejlesztő játékokhoz is tudnánk használni, pl.: internetes memóriajátékok, szójátékok, kvízek, keresztrejtvény
  • könnyebben juthatnának kulturális tartalmakhoz az idős emberek, és az okos eszköz hozzájárulhat a látottak feldolgozásához. Ismeretterjesztő műsorok esetében lehetőség nyílna kérdések esetén a műsor megállítására, részek ismétlésére
  • közös programokról készült fotók (pl. karácsony, farsang, kirándulások) levetítése, így az élmények újra átélhetőek, akár azok számára is- némileg kárpótolásként – akik valamiért nem tudtak a programon részt venni, de a szellemi frissességet támogatja, ha gyermekkori helyszíneket és élményeket elevenítünk fel, korabeli zenékkel, híradó részletekkel.
  • kézműves foglalkozásoknál különböző technikák elsajátításához a nagy képernyőn vetített bemutató videók kiváló szemléltetések
  • karaoke-hoz – klubtagjaink rendszeresen énekelnek, táncolnak együtt, a megfelelő eszközökkel még nagyobb élményt tudnánk nekik szerezni.

Egy nagy képernyős okos tévékészülék hasznosításának csak a fantázia szabhat határt. Szellemi, manuális, mozgásos tevékenységeknél egyaránt jól tudnánk alkalmazni, minőségi előrelépést jelentene a klubba járó idős emberek számára.

Kérjük, vásárlásával járuljon hozzá Ön is, hogy az Idős Klub tagjai új élményeket szerezhessenek!