Mesefal a mosolyokért – beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2017.04.20- 2017.10.31 között:

hátrányos helyzetű gyermekeket ellátó intézmények falainak meseszerű dekorálására

Összegyűlt: 1 009 354 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mesefal Programja 2000-ben indult, miután megtapasztaltuk, mekkora örömöt okozott a gyerekeknek a néhány lelkes édesanya által mesefigurákkal dekorált fal a békásmegyeri játszóházunkban. A program célja a kezdetek óta, hogy barátságosabbá, kedvesebbé tegyük a helyiségeket, ahol a gyerekek rövidebb-hosszabb időt eltöltenek a gyógyulás érdekében.

A Kerekítsd fel! kampányban összegyűlt adományoknak hála elsőként az Élim Evangélikus Szeretetotthon Fogyatékos Lakóotthonában jártunk, ahol jelenleg 56 ellátott lakik. A felújított tortanterem falát dekoráltuk sportoló állatfigurákkal így motiválva a bentlakó fiatalokat a mozgásra. A falon megjelennek azok az eszközök, játékok, egyensúlyfejlesztő játékok, amelyeket használnak a tornateremben. A fal elkészítésében a nevelők mellett néhány gondozott is részt vett, és mindannyian nagyon elégedettek voltak az végeredménnyel.

Következő helyszín a Budapesten található Ortopédiai Klinika volt. Az előzőleg Karolina úton található klinika főnővére azzal keresett meg bennünket, hogy nemsokára átköltöznek az új korányi tömbbe és szeretnék oda „átvinni” a kedvenc meseképeket a falról. A jól ismert, általunk már sokszor festett figurákat minden gyerek szereti, s így a visszajáró gyerekek nem üres, csupasz falakat találtak, otthonosabban érezhették magukat. Az ajtókra is mesefigurák kerültek, így lett Dr. Bubó szoba, Vuk szoba és Kengyelfutó gyalog kakukk szoba is. Mivel nagyon nehezen volt látható a GYEREKOSZTÁLY felírat, irányjelző táblát is festettünk.

Az Ibrányi tanodában csak 2018 második félévében tudnak bennünket fogadni, mert a helység még nem alkalmas a dekorációs festésre. Készült egy óriás társasjáték is az ibrányi tanoda részére a pátyi Kreatív Műhely munkatársaival készült közös ötlet alapján. A rétegelt lemez táblát puzzle darabokra vágattuk, majd „Ki nevet a végén” társasjátékot rajzoltunk rá a megszokott játékszabállyal és Máltás kollégák segítségével festettük ki. Egy óriás ládában elhelyezve, dobókockával, bábukkal kiegészítve került a tanodába.

Köszönjük minden felkerekítő vásárlónak, hogy segítségével mosolyt kerekíthetünk a gyerekek arcára.