Méltó helyet az adományoknak – beszámoló

Amire gyűjtöttünk 2021.05.01. és 2021.10.31. között:

Raktározási lehetőségek bővítése

Összegyűlt: 436 790 Ft

A harmincéves Miklós utcai máltai központban a hajléktalan emberek nappali melegedője és éjjeli menedékhelye mellett több intézmény működik, melyek a rászoruló embereket az élet különböző területein segítik. A központban adományokat – ruhát, gyerekjátékot – is fogadnak, ezek tárolása azonban megfelelő raktárkapacitás hiányában nehézségekbe ütközött. A jelenlegi raktárban új tároló felületekre és egy olyan polcrendszerre volt szükség, melyeken az önkéntesek által szétválogatott adományok rendezetten tárolhatók és könnyen kiadhatók a rászoruló emberek számára.

A polcrendszeren túl egy teljesen új helyiség kialakítását tűztük ki célul. A megvalósításhoz egy korábbi használatból felszabaduló autószerelő műhelyt alakítottunk át, mely során több olyan szükséglet is felmerült, amire előzetesen nem számítottunk. Az aljzatot biztonsági okokból az egyenetlenségek és szennyeződés miatt le kellett burkolnunk a szerelőakna lezárásával együtt. Ezt legegyszerűbben OSB lapokkal tudtuk megvalósítani. Hamar kiderült, hogy a villanyszereléshez is hozzá kell nyúlni a másféle használat és a polcos berendezés miatt. Ezáltal a teljes világítási rendszert is korszerűsíteni tudtuk. Természetesen ki is festettük a helyiséget.

Az előkészítő munkálatokat követően a jól használhatósághoz praktikus, a célra megtervezett berendezésre, bútorokra volt szükség. Legelőször egy fa paravánráccsal elválasztottuk az adománygyűjtő helyet a szortírozás helyétől. Ez segít majd a bezsákolt adományokat egyben tartani, akár magasabb halomba rendezni, amíg tovább nem szállítjuk őket a rendeltetési helyükre. A szétválogatott adományok tárolásához salgó polcrendszert terveztünk. Egy új polcrendszer viszont nagyon drága, ezért jó minőségű, de használt polcokat vásároltunk.

Az adományok válogatásához egyéb forrásból nagyméretű asztalokat is beszereztünk. Ezekkel lett teljes és berendezett az adományfogadó helyiség.

 

Hangár felújítása (padlózat, festés):     bruttó    270 000 Ft

Acél polcrendszer:                                    bruttó    170 435 Ft

Összesen:                                              bruttó   440 435 Ft

 

A Bijó Kft.-nek és nagylelkű vásárlóinak köszönhetjük, hogy elképzelésünket meg tudtuk valósítani! Isten áldja az adományozóinkat!