Közösségi fejlesztő kert – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk  2023.03.01-2023.08.31  között:

Közösségi és sportkert építése a Tököli Fogyatékosok Nappali Otthonában

Eddig összegyűlt: 708 524 Ft

A Máltai Szeretetszolgálat Tökölön működő Fogyatékkal élők Nappali Otthonában enyhe, középsúlyos és súlyos fogyatékossággal élő fiatalokról gondoskodunk napközben, így szüleik, gondozóik munkába járhatnak. A nap folyamán fejlesztőfoglalkozásokon, állapotuk javítását szolgáló terápiákon vesznek részt, értékesen töltik idejüket. Fejlődésük szempontjából elengedhetetlen, hogy foglalkozásainkat a szabadban tartsuk, legyen lehetőségük a rendszeres sportolásra, sokrétű tanulásara. Intézményünk nagy kerttel rendelkezik, tavasztól őszig sokat vagyunk kinn, gondozzuk a növényeket, mozgásos foglalkozásokat és közösségi programokat szervezünk a kertbe, pihenünk, levegőzünk. A kert terápiás tér is a hozzánk járó fogyatékkal élő fiatalok számára, mivel itt megtanulhatják a növények gondozását, a kisebb ház körüli munkák biztonságos elvégzését, mely ismereteket otthonukban is alkalmazhatnak.

Szeretnénk, ha kertünk funkciója szélesedne, lehetőséget adna a pihenésre, kikapcsolódásra, közösségi programok bonyolítására, biztonságos sport tevékenység végzésére.

Ennek érdekében szeretnénk egy stabil kerti hintát, strapabíró és akadálymentes kerti bútorokat, és kültéri fittnesz eszközöket beszerezni. A fogyatékos emberek sportolási lehetőségei jelenleg behatároltak, a kert lehetővé tenné, hogy a mozgás a mindennapok részévé váljon az intézményünkben.

Kérjük, kerekítse fel vásárlása végösszegét és járuljon hozzá a fiatalok közösségi kertjének kialakításához.