Játékkal a korai fejlesztésért – Beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2020.11.01. és 2021.04.30. között:

Játszószoba fejlesztése a Családok Átmeneti Otthonában

Összegyűlt: 0 Ft

A kecskeméti családok átmeneti otthonában otthon nélkül maradt, és erőszaktól veszélyeztetett várandós, kisgyermekes szülőknek adunk otthont, amíg újra kezdhetik életüket.

Külön szobákban nyolc család – összesen 21 ember – elhelyezésére van lehetőségünk. Átmeneti otthonunkban együtt maradhat a család, és segítséget kapnak ahhoz, hogy a krízishelyzetből továbblépve erőt gyűjtsenek az újrakezdéshez. Az intézményben egy évet tölthetnek, ami fél évvel meghosszabbítható.

Az otthonban hat szakember – családgondozó, szakgondozó, gondozó – várja a családokat.  Szakembereink életvezetési tanácsokat adnak, segítenek gyermekük ellátásában, gondozásában, nevelésében. Szükség szerint élelmiszerrel, ruhával is támogatjuk a rászoruló családokat. Lakóink orvosi ellátást vehetnek igénybe, jogász és pszichológus segítségét is kérhetik. A munkatársak komplex családgondozással segítik a családokat a helyes életvezetésben, valamint, hogy mielőbb képesek legyenek önállóan is rendezni életüket.

Az intézményben átmenetileg otthonra találó gyermekek sokszor halmozott problémákkal, már kisgyermek koruk ellenére is nehéz életúttal a hátuk mögött érkeznek ide. Számos foglalkozást szervezünk számukra, kedvenc helyük a játszószoba, ahol kedvükre hancúrozhatnak. Az intézménybe egyre több, egészen kiskorú, csecsemő és újszülött is bekerül, egyre fiatalabb anyukákkal. Számukra nagy segítséget nyújtanának a korszerű, mozgást fejlesztő eszközök, amelyek már egészen csecsemőkortól alkalmazhatóak (pl. Adamo hinta). A nehéz sorsú kisgyermekek korai fejlesztése kiemelten fontos, segít leküzdeni a hátrányaikat, esélyt teremt számukra, hogy az óvodában és iskolában figyelmesebbek, türelmesebbek legyenek, kognitív képességeik megfelelően fejlődjenek. Az ehhez szükséges eszközök beszerzésének támogatására indítunk gyűjtést a Kerekítsd fel! programban.

Kérjük, kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét, hogy az így összegyűlt adományokból olyan korai fejlesztéshez szükséges eszközöket és berendezési tárgyakat vásárolhassunk, melyek a harmonikus családi otthon hangulatát teremtik meg, ahol anya és gyermek együtt tud önfeledten játszani és fejlődni.