Ha gyors segítség kell – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtöttünk 2017.08.16 – 2018.12.31 között:

MMSZ Mentőszolgálat működéséhez szükséges eszközök

Összegyűlt: 1 744 188 Ft

A Máltai Mentőszolgálat negyedszázados múltra visszatekintő, önkéntesekből szerveződött professzionális mentőszolgálat, melynek rohamkocsiját az M28-as hívójellel évente 1500 alkalommal riasztja a legnehezebb esetekhez az Országos Mentőszolgálat. A Máltai Mentőszolgálat önkéntes orvosai és ápolói 1992-ben Németországból kapott adomány mentőautókkal kezdték meg szolgálatukat. Az azóta eltelt időszakban több tízezer beteget láttak el. A Máltai mentőautón jelenleg több mint 120 önkéntes váltja egymást, mindenki a szabadidejében, ellenszolgáltatás nélkül jön szolgálatba. A rohamkocsi személyzete az Országos Mentőszolgálat szakmai elvei alapján végzi munkát, de a máltai mentősöknek saját szabályaik is vannak.

A másik emberért végzett önkéntes munka etikai kódexe rögzíti, hogy a szolgálat tagjai minden erejükkel és tudásukkal segítik a bajba jutottakat, a sérült emberekhez tisztelettel fordulnak, munkájukért hálát nem várnak, és semmiféle juttatást nem fogadnak el – mint mondják, „jutalmuk a megmentett élet”.

Az Európai Utazási Biztosító az utazási biztosítások árának felkerekítésének köszönhetően két video laringoszkópot adományozott a Máltai Mentőszolgálatnak. Ez a műszer az életveszélyes állapotban lévő beteg lélegeztetésének előkészítéséhez használható abban az esetben, amikor haladéktalanul légútat kell biztosítani. Az új készülékkel biztonságosabban és gyorsabban végezhető el a művelet, mert egy kis monitor segíti a beavatkozást.  Légúti váladék leszívásához is nagy segítséget nyújthat ez a műszer.

Az EUB jóvoltából Budapesten a máltai rohammentő lesz az első, amelynek a felszerelése ilyen korszerű eszközzel egészült ki.

Title

 „Utasbiztosításokra szakosodott biztosítóként naponta tapasztaljuk, milyen megnyugvást jelent ügyfeleink számára, ha egy krízishelyzetben gyors és szakszerű segítséget kapnak. Különösen igaz ez az olyan esetekben, amikor az egészség vagy a testi épség kerül veszélybe: a gyors segítség ilyenkor életet menthet. Ezért fontos számunka a Máltai Mentőszolgálat támogatása” – mondta el  Lengyel Márk, az EUB elnök-vezérigazgatója.

Hálásan köszönjük az EUB és ügyfelei támogatását!