Ha gyors segítség kell..- beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2021.11.15-2022.02.28. között:

A sürgősségi mentőellátáshoz szükséges eszközökre

Összegyűlt: 1 857 218 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata 1992-ben kezdte meg működését.

A Szeretetszolgálat egészségügyi szolgálatainak tevékenységében az önkéntesség és professzionalizmus ötvöződik. A mentőegység minden tagja szabadidejéből, anyagi ellenszolgáltatás nélkül vállalja a szolgálatot. Egy mosoly, egy gyenge kézszorítás, egy halk „köszönöm”. Ennyi az önkéntes munkatársak fizetsége alázatos munkájukért, ez mégis elég ahhoz, hogy nap mint nap útnak induljanak. Közös jutalmuk a megmentett élet.Az életmentő tevékenységhez a professzionális és elhivatott munkán kívül megfelelő eszközökre is szükség van.

A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy segíteni csak jól szabad. Életeket menteni is csak megfelelő szakmai felkészültséggel és korszerű eszközökkel lehetséges. Ezért arra törekednek, hogy a rohamkocsiban minden szükséges és hasznos eszköz megtalálható legyen, ezzel is emelve a szolgáltatás hatékonyságát és színvonalát.

A marketworld.hu vásárlóinak köszönhetően az alábbi eszközökkel sikerült bővíteni a rohamkocsi felszerelését:

  • PHYSIO-CONTROL BATTERY LI-ION -2db (304.800 ft.-)
  • PHYSIO-CONTROL Spo2 Direct Connect Sensor -2db (508.000 ft.-)
  • PHYSIO-CONTROL CARRY BAG (111.887 ft.- )

Ezen eszközök a rohamkocsinkon használt LP 15 típusú Combi életmentő készülék kiegészítő eszközei. 2 db LI-ION akkumulátor, 2 db véroxigén-szint mérő, valamint a készülék mobilizásához elengedhetetlen táska.

  • Combi-Carrier II Lapáthordágy (499.999 ft.-)

Nagy teherbírású, könnyen kezelhető lapát- és gerinchordágy egyben. Könnyen használható betegmozgató, kimentő, és transzport eszköz. A képalkotó eljárások idejére (röntgen, CT) a lapáthordágyon maradhat a beteg, így a felesleges mozgatás kiküszöbölhető.

  • CoaguChek INRange készülék (450.000 ft.-)

Véralvadásmérő készülék. Alkalmazása a pre-hospitális ellátásban megkönnyíti a differenciál diagnózis meghozatalát.

Hálásan köszönjük a program minden támogatójának és segítőjének, hogy lehetővé tették ezt a beruházást!