Gyógyító figyelem – Beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk  2022.09.01-2023.02.28  között:

Gyógyászati segédeszközök az MMSz Gondviselés Háza Hajléktalanok Átmeneti Szállásán lábadozó ellátottjaink megsegítése érdekében.

Összegyűlt: 821 679 Ft

Otthonában lábadozhat – szól az orvosi rendelvény. Az átlagos betegek számára ez azt jelenti, hozzátartozója kíséretében haza megy, és családja körében gyógyul a kórházi kezelés után. A hajléktalan embereknek azonban nincs lehetőségük biztonságos otthoni körülmények között folyatni a gyógyulást. Ezért hozta létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a hajléktalanellátó hálózatában a lábadozókat, köztük a budapesti Feszty Árpád úti intézményt, ahol ápolásra szoruló hajléktalan embereknek nyújtunk teljes körű ellátás. Az ő gyógyulásukhoz, betegségük kezeléséhez támogatásra, intézményi segítségre van szükség, képzett ápolókkal és gondozókkal.

A 40 fős intézményben különböző betegségben szenvedő, főleg idősebb korú férfiak élnek akár 3-4 évig is. Amíg nálunk vannak, teljeskörű ellátást kapnak: ez magában foglalja többek között a háromszori étkezést, gyógyszerelést, mentális és szociális segítségnyújtást, betegszállítás és rendszeres orvosi vizitek leszervezését, a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen és általános szakrendelések intézését.

Heti rendszerességgel gyógytornász foglalkozik velük, rendszeresen szervezünk számukra szabadidős programokat. Az intézményi ellátás során igyekszünk méltó körülményeket teremteni, hogy gyógyulásuk gyorsabb, a betegségük elviselése minél könnyebb legyen, hogy a legnehezebb időszakban se kelljen egyedül lenniük.

Munkánk és ápolási feladataink során sokféle eszközt használunk a betegeink ellátáshoz. Ezek hétköznapi eszközök, melyek kiegészítik a háziorvos gyógyító tevékenységét, és lehetővé teszik, hogy figyeljük betegeink állapotát. Ezek az eszközök nagy mértékben segítik az ápolási feladatainkat.

Gyógyító figyelem nevű programunkat azért hirdetjük meg, hogy olyan eszközöket vásárolhassunk, melyekkel pontosabb és hatékonyabb ellátást tudunk nyújtani a kiszolgáltatott hajléktalan embereknek, illetve annak érdekében, hogy le tudjuk cserélni régi, elavult eszközeinket.

Terveink szerint, a támogatás összegétől függően modern gyógyszeradagolókat, gyógyszeresszekrényt, speciális kötszereket, gyógyászati segédeszközöket, speciális székeket, betegbútorokat, ágyneműket, különböző diagnosztikai eszközöket, például: vérnyomásmérőt, testhőmérőket, pulzoximétert, vércukormérőket vásárolnánk.

Kérjük, vásárlása végösszegével Ön is járuljon hozzá, hogy a nálunk lábadozó beteg és magányos emberekről méltó körülmények között gondoskodhassunk.