Fiatalok filagóriája – beszámoló

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtöttünk 2023. július 01. és 2023. december 01. között:

Kerti pavilon a monori gyerekek öröméért

Összegyűlt: 1 396 451 Ft

A Monor Tabán telepen működő Máltai Tanodánkban 30 hátrányos helyzetű gyermek vesz részt rendszeresen az iskolaidő utáni közös tanulásban és szabadidős foglalkozásokon. A Tabán telep a város legszegényebb településrésze, az ott élő gyerekek számára a Tanoda az egyetlen hely, ahol hasznosan tölthetik a szabadidejüket, fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt, tartalmas kikapcsolódást kínáló programok várják őket. A Tanodában az iskolai felzárkóztatás mellett esélyteremtő programokba kapcsolódhatnak be, zenélni tanulhatnak a Máltai Szimfóniában, focizhatnak a Máltai SE edzésein, kézműveskedhetnek, együtt gondozhatják a Tanoda kertjében elültetett zöldségeket és fűszernövényeket, megtanulhatnak főzni és befőzni, filmklub és olvasó kör várja őket. A nagy udvart a gyerekekkel közösen tervezzük, gondozzuk és szépítjük. Virágaink és gyümölcsfáink mellett konyhakertet művelünk, a megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket együtt dolgozzuk fel, tanulunk az egészséges táplálkozásról és életmódról. Emellett természetesen van még hely és idő játszani is.

Tantermeink mérete kicsi egy ekkora közösségnek, mely általában kiegészül 10-15 olyan gyerekkel, akik nem rendszeresen vesznek részt a programokon, de időről időre csatlakoznak. Tavasztól késő őszig szívesebben töltjük kint az időt. A kerti bútorok már nagyon régiek voltak, és bár ülő alkalmatosságot és asztalokat saját magunk készítettünk raklapokból, a közös szabadtéri foglalkozások lehetőségének kibővítése már nagyon szükségszerű volt.

A Kerekítsd fel! programnak köszönhetően a kapott támogatásból sikerült megvalósítani álmunkat, megépült a kerti pavilon, amely immár lehetővé teszi, hogy akár esős, akár meleg idő van, kint tartózkodhassunk és ott folytassuk le fejlesztő foglalkozásainkat.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új közösségi teret, amikor csak tehetik, ott tartózkodnak.


Ezúton is hálásan köszönjük a felajánlott összeget és a támogatást!