Ép testben, ép lélek!

A PROJEKTET TÁMOGATJA:

Amire gyűjtünk 2024. június 1. és 2024. november 30. között:

Egészséges életmód tábor hátrányos helyzetű gyermekeknek

Eddig összegyűlt: 0 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint 10 éve segíti a Tarnazsadányban élő családokat a Magyar Örökség Díjas Jelenlét Programmal. A faluban a fogantatástól a foglalkoztatásig jelen vagyunk a családok életében, számos intézményben és programmal támogatjuk az itt élő gyermekek fejlődését. A Biztos Kezdet Gyerekházban születésüktől kezdve figyeljük a babákat és segítjük az édesanyákat, hogy a gyerekek egészséges fejlődését támogassuk többek között mozgásfejlesztéssel. A tanodában az iskola után a nagyobb gyerekek nemcsak iskolai lemaradásaikat hozhatják be pedagógusok segítségével, de részt vehetnek sport és zenei foglalkozásokon, közösségi programokat, melyek által megtapasztalhatják a játék örömét, a siker erejét, koncentrációt és fegyelmet tanulhatnak játékos formában. 

Szeretnénk a 10-15 éves korosztály számára egy nyílt, bizalomteljes, párbeszédre épülő játszva tanulást segítő nyári tábort megszervezni. A hiánypótló programmal a Tanoda foglalkozásait bővítenénk. Az egy hetes tábor témája, melyre a tevékenységek és kirándulások épülnek, az egészséges életmód. A szakértők szerint az egészséget befolyásoló tényezők közül 43%-ban játszik szerepet az életmód.

Az egészséges életmód része a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a munkavégzés, a higiéniás szokások, a pihenés és a rekreáció. 

A tábor során az alapvető ismereteket közösen sajátítanák el a gyerekek, izgalmas feladatokon és érdekes programokon keresztül. A gyerekek egy részének a Máltai Szeretetszolgálat tábora egyetlen lehetőség arra, hogy a nyáron megélje a vakáció örömét. Az Ön segítségével ez a tábor nemcsak nyári kikapcsolódást kínál majd a gyerekeknek, de sok értékes és a fejlődésüket elősegítő ismerettel is gazdagítja őket. 


Kérjük, vásárlása végösszegének felkerekítésével támogassa a tarnazsadányi gyerekek nyári táborát!