“Együtt az udvaron -beszámoló”

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2021.05.01-2021.07.31 között:

kerti bútorok a Zombori úti Hajléktalan Otthonba

Eddig összegyűlt: 428 830 Ft

Intézményünkben olyan embereknek nyújtunk otthont idős korukra, akik évekig, sokan évtizedekig otthontalanul éltek. A Hajléktalanok Otthona 46 korábban hajléktalanként élő ember időskori ellátását végzi, és azért dolgozunk, hogy intézményünk ne csak a nevében, hanem minden tekintetben igazi OTTHON legyen. 

Igyekszünk ellátottjaink részére életük ezen szakaszában biztosítani azt, amit korábban nélkülözniük kellett. A bentlakás térítésköteles, a lakók a mindenkori jövedelmük alapján fizetnek. Intézményünk az épület adottságai miatt nem rendelkezik olyan közösségi térrel, ahol minden ellátottunk és dolgozóink is egyszerre egy időben közösen elférhetnek, ezért rendezvényeinket, programjainkat az udvaron tudjuk csak megtartani.

 

Célunk olyan kerti padokat, székeket, asztalokat beszerezni, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy 50 fő egyszerre leülhessen az udvaron, illetve, hogy tavasztól-őszig lakóink kint tudjanak beszélgetni, társasozni. A közös játék, a gondozókkal, a szociális munkásokkal való kiscsoportos elfoglaltság sokat javít ellátottjaink mentális és fizikai állapotán. A pihenő udvar-közösségi tér kialakításához szükséges eszközök: 4 db kerti pad, 40 db szék, 8 db asztal.

Kérjük, vásárlása végösszegének felkerekítésével járuljon hozzá Ön is, hogy idősotthonunk valódi otthon lehessen a korábban hajléktalan emberek számára.