Együtt az udvaron – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtöttünk 2021.05.01-2021.07.31 között:

kerti bútorok a Zombori úti Hajléktalan Otthonba

Összegyűlt: 428 380 Ft

A Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában működő Gondviselés Háza Hajléktalanok Otthona 2018- óta működik a IX. kerületi Zombori utca 1 szám alatt.

Otthonunk olyan ápolásra vagy gondozásra szoruló hajléktalan férfiaknak nyújt tartós bentlakásos elhelyezést, akiknek az ellátása hajléktalan-ellátó intézményben már nem megoldható és 24 órás felügyeletet igényelnek egészségi állapotuk miatt. Férőhelyeink száma 46, kihasználtságunk 100%-os.

 

Igyekszünk ellátottjaink részére életük ezen szakaszában biztosítani azt, amit korábban nélkülözniük kellett. A bentlakás térítésköteles, a lakók a mindenkori jövedelmük alapján fizetnek. Intézményünk az épület adottságai miatt nem rendelkezik olyan közösségi térrel, ahol minden ellátottunk és dolgozóink is egyszerre egy időben közösen elférhetnek, ezért rendezvényeinket, programjainkat az udvaron tudjuk csak megtartani.

Célunk volt olyan kerti padokat, székeket, asztalokat beszerezni, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy 50 fő egyszerre leülhessen az udvaron, illetve, hogy tavasztól-őszig lakóink kint tudjanak beszélgetni, társasozni. A közös játék, a gondozókkal, a szociális munkásokkal való kiscsoportos elfoglaltság sokat javít ellátottjaink mentális és fizikai állapotán.

A Kerekítsd fel4 program keretében a GRoby Kft. vásárlóinak segítségével az udvarunk egy gyönyörű oázissá változott.

A PÁLYÁZATBÓL MEGVALÓSULT FEJLESZTÉSEK:

Kerti székek, asztalok, napernyők:

2018 szeptembere óta működik intézményünk ezen a helyen, de az eddig eltel időben még sohasem sikerült egységes arculatú kerti bútorokkal kényelmessé, színeivel vidámmá, és funkciójában hasznossá tennünk udvarunkat.

A pályázatból 18 darab egyforma, kényelmes, időjárásálló, stabil teherbírású, könnyen tisztítható, és a téli tárolás megkönnyítése érdekében rakásolható karosszéket; 3 db nagyméretű stabilan rögzíthető fém asztalt, és az asztalok közepébe behúzható 2×3 m es, az asztalokat és a hozzátartozó székeket teljes mértékben beárnyékoló, stabilan rögzíthető, időjárás álló napernyőket tudtunk vásárolni.

„Virágosítás”:

A környezet szépítéséhez nálunk mindig is hozzátartozott a virágosítás. Lakóink segítségével és meglevő eszközeinkkel igyekeztünk szépíteni tereinket. A támogatásból azonban tudtunk vásárolni 3 db magaságyást, melyeket időjárás álló lazurral és lakkal lekezelve mind a tavaszi-nyári, mind az őszi-téli időszak virágainak beültetésére alkalmassá tettünk.

Pénzügyi elszámolás:

 Elnyert forrás: 428 380,- Ft

Beszerzett eszközök értéke: 437 272,- Ft

 

Termék Ára (bruttó Ft)
Kerti asztalok 101 970
Hintaágy 78 990
Napernyők 50 970
Székek 147 418
Magaságyások 23 970
Napernyőtalp 33 954
Programban elszámolt összeg: 437 272

Hálásan köszönjük a program minden támogatójának és segítőjének, hogy lehetővé tették ezt a beruházást!