Együtt a karácsonyfa körül

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2022.10.01-2023.09.30 között:

Karácsonyi ünnepség bentlakásos intézményben lakók számára

Eddig összegyűlt: 406 140 Ft

A karácsony különösen nehéz időszak azoknak a személyeknek, akik a családjuktól távol, bentlakásos szociális intézményekben élnek. Különösen nehéz ez a magukra maradt idős embereknek és hajléktalanok átmeneti szállásán élőknek, akik már nem tudnak hozzátartozóikkal ünnepelni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci intézményeiben egy bensőséges ünnepségséggel szeretnénk szebbé tenni a karácsonyt a ránk bízott embereknek. A miskolci idősek otthonának 25 idős lakója, az ápolási otthon 70 krónikus beteg lakója, a népkonyha 150 kisnyugdíjas és mélyszegénységben élő ellátottja, és a hajléktalanok átmeneti szállásának 50 férfi lakója számára szerveznénk karácsonyi koncertet.

A koncert mellett ajándékkal lepnénk meg a bentlakó embereket, hogy az egyedüllétben és a családjuktól való távollétben is részesülhessenek egy kis figyelmességben. Az ünnepség végén egy szerény szeretetvendégséget szervezünk. A koncert fellépői önkéntesen, jótékonyságból vállalnák a fellépést, így a Kerekítsd fel programban összegyűlt adományt teljes egészében a lakóinknak szánt személyes ajándékokra és a közös ünnepi vacsorára fordítjuk.

Kérjük, vásárlása végösszegének felkerekítésével járuljon hozzá Ön is, hogy a magukra maradt emberek számára szebbé tehessük az ünnepet.