Családok Átmeneti Otthona – Kelta utca – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtöttünk 2015.08.10 – 2016.04.25 között:

Sporteszközök és játékok az otthonban lakó gyermekek számára

Eddig összegyűlt: 1 040 932 Ft

Van egy hely a budapesti Kelta utcában, ahol menedéket lelnek azok a családok, melyeknek nincs hová menniük. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Családok Átmeneti Otthona az egész ország területéről várja a fedél nélkül maradt családokat – egyszerű, de biztonságos körülményekkel, jó szóval, szakszerű segítséggel. Itt a szülők és a családgondozók együtt tervezik meg, milyen úton lábalhatnak ki reménytelennek tűnő helyzetükből, közösen építik fel a család és a gyerekek előtt álló jövőt.

A 40 főt befogadó Kelta utcai intézmény mindig teltházas, és van várólista is. A cél természetesen az, hogy a családok csak a legszükségesebb időt töltsék védett körülmények között, és minél előbb továbblépjenek az önálló életbe.

Az intézménybe érkező gyermekek sokszor halmozott problémákkal, már pár évesen is egy nehéz életúttal a hátuk mögött érkeznek ide. Bár számos foglalkozást szerveznek számukra, kedvenc helyük mégis a játszószoba, ahol kedvükre hancúrozhatnak és megtapasztalhatják az együtt játszás örömét. Ezért döntöttünk úgy az egeszsegbolt.hu és szepsegbolt.hu webáruházakat üzemeltető InVenturio Zrt. vezetőségével, hogy a vásárlók felkerekítéseiből összeadott támogatást a játszószoba felszerelésére, fejlesztésére fordítsuk.

A fél éven át tartó gyűjtés során a vásárlók jóvoltából 1 040 932 Ft adomány gyűlt össze, amit az InVenturio Zrt. továbbutalt a MMSZ számlaszámára.

Az adománynak köszönhetően a gyerekek közös játszószobáját modernizáltuk, új bútorok kerültek a szobába, valamint beltéri és szabadtéri sporteszközöket, bordás falat, rollert, ping-pong asztalt, valamint fejlesztő játékokat vásárolhattunk. Az intézményben heti rendszerességgel megtartott kézműves foglalkozásokhoz is új alapanyagokat és kellékeket sikerült beszerezni.

A Kerekítsd fel! program során összegyűlt adományokból vásárolt új játékokat június 16-án délelőtt vehették át az átmeneti otthon lakói.

 

„A kampány indulása óta a vevők közel harmada döntött úgy, hogy fizetésénél felkerekíti a vásárlás összegét, és adományoz az általunk támogatott Családok Átmeneti Otthona számára. Amellett, hogy vásárlóink adományait továbbítjuk az otthon számára, összeállítottunk egy hatalmas adománycsomagot olyan termékekből, melyek nélkülözhetetlenek az intézménybe került szülők számára.”

– mondta Jenei Péter, az InVenturio Zrt. vezérigazgatója.

 

A Békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Tárnok György a felújított játszószobában kiemelte, azért fontos ez a helyiség az intézményben, mert itt tudják megélni a családok az együttlét örömét. „Ebben a szobában olyan időt tölthetnek el, amire később jó szívvel emlékeznek vissza, akár egy foglalkozásra, akár a szülőkkel közös játékokra. Ezek most csak tárgyak, de később élményekké válnak és végül szép emlékek lesznek.”

A gyerekek versekkel és tánccal avatták fel az új játszószobát, majd birtokba vették a ping-pong asztalt és kipróbálták, hogyan suhan a bicikli és a görkorcsolya a máltai udvaron.

A gyerekek öröme leírhatatlan, ezért inkább tekintsék meg az alábbi fotókat, amiken megjelenik a megilletődés, a csodálkozás, az öröm és a hála.

Köszönjük szépen minden felkerekítő támogatónknak, hogy lehetővé tette, hogy ezek a nehéz sorsú gyerekek is gondtalan gyerekként játszhassanak! Bízunk benne, hogy itt olyan élményekkel és tapasztalatokkal fognak gazdagodni, amik a további életükre is pozitív hatással lesznek.

KÖSZÖNJÜK, HOGY ÖN IS KEREKÍT!