“Biztos pont a menekülőknek”

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2022.04.01-2022.09.30 között:

Menekülő emberek ellátása az átmeneti szálláshelyeken

Eddig összegyűlt: 1 295 682 Ft

Az ukrajnai háború első hónapjában a Máltai Szeretetszolgálat 50.000 menekülőnek nyújtott segítséget, 17.000 embert szállított úti céljáig, szálláshelyen elhelyezett 8.000 menekülőt.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három kiemelt feladatot határozott meg az ukrajnai háború kitörését követően:

  • segíti a Magyarországra érkező menekülőket az érkezésük során,
  • adományokkal hozzájárul a Kárpátalján várakozó több tízezer ember ellátásához a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, és
  • támogatja a hosszabb időn át Magyarországon maradó családok beilleszkedését, integrációját.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szálláshelyein országszerte igénytől függően 200 és 400 fő közötti férőhelyen fogadják a néhány éjszakára megszálló menekülő embereket. A fővárosban két szálló működik március eleje óta folyamatos teltházzal, szükség esetén további 150 főt tudnak elszállásolni egy harmadik budapesti helyszínen.

A szállókon nem csupán tartós élelmiszert, meleg ételt, tisztálkodó szereket, ruhát kaphatnak a családok, de biztonságban megpihenhetnek, a gyerekeket játszósarok és foglalkozások várják, információval segítik a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei a szálláshely és úti cél nélkül érkezett embereket. A máltaiak szükség esetén orvoshoz kísérik a menekülőket a szállókról, ügyet intéznek, beszélgetnek, segítenek megszervezni a tovább utazást, a hosszú távú lakhatást és a munkahelykeresést.

Kérjük, kerekítse fel Ön is vásárlásának végösszegét, hogy a pár éjszakás elszállásolás során minél hatékonyabb segítséget nyújthassunk a háború elől menekülő embereknek.