Apró játszótér aprokból – Beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2018.10.01 és 2019.03.31 között:

Kecskeméti Családok Átmeneti Otthonában egy mini játszótér kialakítása

Összegyűlt: 423 655 Ft

Tizennégy éve fogadja az otthonukat veszített kecskeméti családokat a városközpontban nyitott intézményében a Máltai Szeretetszolgálat. Külön szobákban nyolc család – összesen 21 ember – elhelyezésére van lehetőségünk. Átmeneti otthonunkban együtt maradhat a család, és segítséget kapnak ahhoz, hogy a krízishelyzetből továbblépve erőt gyűjtsenek az újrakezdéshez. Az intézményben egy évet tölthetnek, ami fél évvel meghosszabbítható.

Az otthonban hat szakember – családgondozó, szakgondozó, gondozó – várja a családokat.  Szakembereink életvezetési tanácsokat adnak, segítenek gyermekük ellátásában, gondozásában, nevelésében. Szükség szerint élelmiszerrel, ruhával is támogatjuk a rászoruló családokat. Lakóink orvosi ellátást vehetnek igénybe, jogász és pszichológus segítségét is kérhetik.

Az épület udvara túl kicsi, de a szomszéd telken lehetőségünk nyílt egy kis játszótér kialakítására az otthonban lakó gyermekeknek.

A jelen programban összegyűlt adományok lehetővé tették, hogy beszerezzünk és kihelyezzünk egy kétüléses hintát és egy rugós játszóeszközt, amit mind a pici mind a nagyobb gyerekek nagy örömmel fogadtak.

Hálásan köszönjük a „Kerekítsd fel!”- program minden résztvevőjének, hogy segítségükkel örömöt csempészhetünk az otthonunkban élő gyerekek mindennapjaiba!