A fejlődés játékai – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2021.11.01-2022.08.31 között:

A nagykanizsai családi napközi szabadtéri játékparkjának korszerűsítése

Eddig összegyűlt: 541 195 Ft

A Bóbita Családi Napközi 2008-ban kezdte meg működését a férőhelyhiány enyhítésére, majd 2011-ben a – megnövekedett igények miatt – újabb napközivel, a Mazsola Családi Napközivel bővültünk. A két intézménybe nemcsak a településen élő családok gyermekei járnak, a környező falvakból is érkeznek 20 hónapos és 5 évek kor közötti gyerekek. Csoportonként 7-7 gyermekkel foglalkoznak a szakemberek, a családi mintának leginkább megfelelő keretek között, kötetlenebb időbeosztással, személyre szabott fejlesztéssel és gondozással, ami fejlődésüknek a leginkább megfelel.  A kicsik nevelésének legfontosabb eszköze a játék és annak minden formája. A játszva tanulás a leghatékonyabb módszer, hogy fejlődve okosodjanak és közben jól is érezzék magukat.

Zöldövezetben lévő épületben, tágas, pavilonnal ellátott udvarral, rendezett, szép környezetben fogadjuk a gyerekeket. Az udvart a bölcsőde megnyitása óta nem tudtuk felújítani. A játékok elavultak, EU-s szabványnak nem felelnek meg.  Saját erőből egy esőbeállót építettünk a nyár folyamán a régi balesetveszélyes pavilon helyett. Az elöregedett játékok helyett újakat szeretnénk vásárolni, hogy a gyerekek színes és biztonságos környezetben fejlődhessenek. Terveink szerint felújítanánk a homokozót, korszerű mászókát, új hintát, kisházakat és csúszdát szereznénk be.

Kérjük, vásárlása végösszegének felkerekítésével járuljon hozzá Ön is a családi napközi szabadtéri játékparkjának korszerűsítéséhez.