A fejlődés játékai – beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2021.11.01-2022.08.31 között:

A nagykanizsai családi napközi szabadtéri játékparkjának korszerűsítése

Összegyűlt: 541 195 Ft

A Bóbita Családi Napközi 2008-ban kezdte meg működését a férőhelyhiány enyhítésére, majd 2011-ben a – megnövekedett igények miatt – újabb napközivel, a Mazsola Családi Napközivel bővültünk. A két intézménybe nemcsak a településen élő családok gyermekei járnak, a környező falvakból is érkeznek 20 hónapos és 5 évek kor közötti gyerekek. Csoportonként 7-7 gyermekkel foglalkoznak a szakemberek, a családi mintának leginkább megfelelő keretek között, kötetlenebb időbeosztással, személyre szabott fejlesztéssel és gondozással, ami fejlődésüknek a leginkább megfelel.  A kicsik nevelésének legfontosabb eszköze a játék és annak minden formája. A játszva tanulás a leghatékonyabb módszer, hogy fejlődve okosodjanak és közben jól is érezzék magukat.

Zöldövezetben lévő épületben, tágas, pavilonnal ellátott udvarral, rendezett, szép környezetben fogadjuk a gyerekeket. Az udvart a bölcsőde megnyitása óta nem tudtuk felújítani. A játékok elavultak, EU-s szabványnak nem feleltek már meg.

2023 nyarán saját erőforrásból megtörtént az udvar rendezése, térkövezése, a régi balesetveszélyes pavilon helyett épült egy új esőbeálló. Ezt követően megkezdődhetett az udvari játékok beszerzése, amit a fotologus.hu-n leadott felkerekítésekből sikerült megvalósítani.  Egy hernyó bújócska, egy vár-mászóka, és 9 db frédi-béni típusú „járgány” kerülhetett az intézmény udvarára. A kisgyermekek nagyon élvezik az új játékokat, színesedett az udvarunk és nem utolsó sorban nagy szerepe van mozgásuk fejlődésében is.

Hálásan köszönjük a picik nevében is a Fotológus Kft-nek és minden vásárlónak, akik segítségével a játékok megvétele megvalósulhatott.