A biztonságos játékért

A projektet támogatja:

Amire gyűjtöttünk 2020.08.15 és 2021.04.30. között:

Homokozó felújítása a miskolci Máltai Játszótéren

Eddig összegyűlt: 514 291 Ft

Miskolcon 2001-ben nyitotta meg kapuit a Máltai Játszótér. A nyári időszakban akár ezer gyermek is megfordul itt egy nap, hogy hasznosan töltse el az idejét. A játszótéren minden korosztály számára található az életkorának megfelelő játék, a játszóházban rossz idő esetén is zajlanak a programok. A kisgyerekes családoknak pelenkázó és mosdó áll rendelkezésére, a szülőket közösségi programok várják. A máltai játszótér nem csupán a játék tere. A gyerekekkel és a családokkal szociális szakemberek is foglalkoznak, amennyiben arra szükség van, segítik őket adományokkal, tanácsadásokkal, beszélgetésekkel.

A homokozó a legkreatívabb helyszíne a játszótérnek. A homokban lehet a legszabadabban alkotni. Amíg elkészíti a gyerek a fagyit vagy sütit és feldíszíti azokat, az érzelmi fejlődése is jól halad. Bíztató, ha akár órákig tesz-vesz, alkot a homokban, ez a képessége az iskolában is csak előnyére válik majd. Lehetőség van ismerkedni az anyagok tulajdonságaival, a formákkal és természetesen az együtt játszást, illetve az egymás mellett játszást is gyakorolhatják a gyerekek.

Az eltelt mintegy 17 évben a játszótér eszközei elhasználódtak, önkéntesek bevonásával tartjuk karban azokat. Tavasszal sok gyermek kedvencét, a homokozót szeretnénk felújítani. Szükségessé vált a homok cseréje, valamint az azt körülvevő 200 db, betonba ágyazott fa cölöp cseréje is, melyek már elkorhadtak, széttöredeztek.

Kérjük, segítsen Ön is, hogy a gyerekek ismét biztonságosan élvezhessék a játékot a homokozóban. Kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét, hogy a játszótér továbbra is megfelelő körülmények között nyújtson kikapcsolódási és játékos fejlesztési lehetőséget legkisebb látogatóinak.