A biztonságos játékért – Beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2020.08.15 és 2021.04.30. között:

Homokozó felújítása a miskolci Máltai Játszótéren

Összegyűlt: 529 189 Ft

Miskolcon 2001-ben nyitotta meg kapuit a Máltai Játszótér. A nyári időszakban akár ezer gyermek is megfordul itt egy nap, hogy hasznosan töltse el az idejét. A játszótéren minden korosztály számára található az életkorának megfelelő játék, a játszóházban rossz idő esetén is zajlanak a programok. A kisgyerekes családoknak pelenkázó és mosdó áll rendelkezésére, a szülőket közösségi programok várják. A máltai játszótér nem csupán a játék tere. A gyerekekkel és a családokkal szociális szakemberek is foglalkoznak, amennyiben arra szükség van, segítik őket adományokkal, tanácsadásokkal, beszélgetésekkel.

A homokozó a legkreatívabb helyszíne a játszótérnek. A homokban lehet a legszabadabban alkotni. Amíg elkészíti a gyerek a fagyit vagy sütit és feldíszíti azokat, az érzelmi fejlődése is jól halad. Bíztató, ha akár órákig tesz-vesz, alkot a homokban, ez a képessége az iskolában is csak előnyére válik majd. Lehetőség van ismerkedni az anyagok tulajdonságaival, a formákkal és természetesen az együtt játszást, illetve az egymás mellett játszást is gyakorolhatják a gyerekek.

Ebben az évben ünnepli a Miskolci Máltai Játszótér a 20. születésnapját és bizony a hosszú idejű folyamatos használat nem múlt el nyomtalanul. Szükségessé vált a homok cseréje, valamint az azt körülvevő 200 db, betonba ágyazott fa cölöp cseréje is, melyek már elkorhadtak, széttöredeztek.

A Kerekítsd fel akciónak köszönhetően a tervezett felújítást sikerült még a nyári szünet előtt elvégezni, minden idejáró gyerek nagy örömére.

Minden idejáró gyermek, szülő és nagyszülő nevében hálásan köszönjük a „Kerekítsd fel!”- program támogatóinak és segítőinek, hogy lehetővé tették ezt a beruházást!