Teret a tanulásnak! – Beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2018.10.01 és 2019.03.31 között:

Bútorok a Szatmár utcai Családok Átmeneti Otthonába

Eddig összegyűlt: 620 722 Ft

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat zuglói Családok Átmeneti Otthona egy olyan hely, ahol a gyerekeikkel együtt lelnek menedéket azok, akiknek már nincs hová menniük. A fedél nélkül maradt családokat az egész ország területéről fogadja az intézmény, egyszerű, de biztonságos körülményekkel, jó szóval, szakszerű segítséggel.

Az ide érkező családok nem csupán lakhatási problémákkal, hanem sok esetben komoly életvezetési, anyagi, munkavállalási, családi vagy akár pszichés nehézségekkel is küzdenek. Az otthon ezért nem csupán menedéket kínál, hanem az élet újrakezdéséhez próbál segítséget adni. Az alacsony iskolai végzettségből, tapasztalatok hiányából adódó hátrányok mérséklését célzó programokban számos szakember (család-, és gyermekgondozó munkatársainkon kívül pszichológus, jogász, fejlesztőpedagógus) is részt vesz. A szülők és a családgondozók együtt tervezik meg, milyen úton lábalhatnak ki reménytelennek tűnő helyzetükből a családok, közösen építik fel az előttük álló jövőt.

Intézményünk nagy előnye, hogy a családokat akár önálló apartmanokban is el tudjuk helyezni. Ezek olyan 30-35 nm-es lakások, ahol egy lakószoba, egy konyha és egy fürdőszoba áll rendelkezésére. Az alapfelszereltséghez megfelelő számú ágy és matrac, konyhai asztal, a szobában tanuláshoz használható asztal, székek, valamint ruhák tárolására alkalmas szekrények, polcok tartoznak.

Tekintettel arra, hogy az intézményben lakó családok általában 4 vagy 5 gyermeket is nevelnek, a bútorok erősen amortizálódnak. Elsősorban új székekre és asztalokra lenne szükségünk, nagy számban.

Kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét, és támogassa a debreceni Máltai játékainak felújítását és energketikai korszerűsítését!