Segítség a mindennapokhoz – Beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2019.04.01 és 2019.09.30 között:

Háztartási eszközök rászoruló családoknak.

Eddig összegyűlt: 437 823 Ft

Háztartási nagygépek javításában és cseréjében nyújt támogatást a beteg gyermeket nevelő, krízishelyzetbe került, sok gyermekes családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója. A program olyan családokat támogat, amelyek kis segítséggel ugyan fenn tudják tartani családjukat, de az alap szükségletek rendezése után nem marad fedezetük a meghibásodott háztartási gépek javíttatására vagy cseréjére.

A szükséges háztartási gépeket a Szeretetszolgálat vásárolja meg, általában jó állapotú, használt gépeket, mert bizonyos régebbi típusok hosszabb élettartamúak és jobban szervízelhetőek.  A gépek megvásárlása vagy szervízeltetése mellett a beszerelésben, üzembe helyezésben is segítséget nyújtanak a szervezet szakemberei. A segítséget kérő családok között van, aki félkomfortos, vagy komfort nélküli házban él, így tárcsás mosógépre és centrifugára lenne szüksége, akad olyan, akiknél ki kell alakítani a mosógép kiállást, vagy a gáztűzhely környékét kell biztonságossá tenni. A beteg gyermekeket nevelő családok számára sok esetben egy párásító berendezés, vagy egy turmix lehet a legnagyobb segítség.

A segélyező Munkacsoport minden egyes kérelmező helyzetét alaposan megvizsgálja és a család helyzetét és körülményeit figyelembe véve dönt a támogatásról. A sérült gyermeket nevelő családok előnyt élveznek a döntéshozatal során.

Vásárlása végösszegének felkerekítésével Ön is hozzájárulhat, hogy megkönnyítsük a rászoruló családok mindennapjait.