Otthon az otthonban

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2017.02.15 és 2017.09.30 között:

Kerti bútorokra a fertődi idősek otthonába

Eddig összegyűlt: 430 772 Ft (09.30)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Mentes Mihály Idősek Otthona Fertődön 39 idős emberről gondoskodik.

Az intézményben arra törekszünk, hogy a nálunk gondozott idős emberek otthon érezzék magukat és megőrizhessék emberi méltóságukat. A 24 órás egészségügyi ellátás mellett saját lakókörnyezetet alakíthatnak ki, közös programokon vehetnek részt, az otthon kápolnájában vallásukat is gyakorolhatják.

Lakóink nagy része egészségügyi állapota miatt tartósan ágyhoz kötött életmódot él. Az ágyban fekvő beteg embereknél nagy a kockázata a decubitus, ismertebb nevén felfekvés kialakulásának, melyet folyamatos átmozgatással, speciális eszközökkel lehet megelőzni. Az állandó egészségügyi ellátás mellett nagy hangsúlyt kapnak a közös programok, melyek segítenek megőrizni lakóink önállóságát, szellemi frissességét, és elősegíti, hogy az otthon lakói közösséggé váljanak. Naponta kétszer szervezett közös foglalkozásokon vehetnek részt a bentlakó idős emberek. A változatos programok közt szerepel mozgásterápia, dalkör, kézműves foglalkozások, de közösen beszélhetik meg a napi sajtó híreit, illetve a „nyugalom szigetén” relaxálhatnak. Tavasztól őszig a lakók legszívesebben az otthon udvarán tartózkodnak, sok esetben a foglalkozásokat is ott tartják. A legtöbb bentlakó idős ember számára csupán egy kisebb előkert használható, ugyanis a nagyobb hátsó kertrész nem akadálymentesített, térburkolata nem megfelelő a kerekesszékben való közlekedésre.

Annak érdekében, hogy a Mentes Mihály Idősek Otthona valóban „Otthon legyen az otthonban”, a hátsó kert részt fel kell újítani. Biztonságos kerti bútorokat szükséges beszerezni, valamint árnyékolókat, amelyek lehetővé teszik az idős embereknek, hogy szabadban töltsék a napot. Ahhoz, hogy a nálunk gondozott idős emberek megőrizhessék méltóságukat olyan aprónak tűnő feladatok is kiemelt fontosságúak, mint a mindennapos ágyneműcsere, mely a mosásban elhasználódott textíliák folyamatos utánpótlását, valamint a szükséges eszközök állandó cseréjét igényli. Nagymértékben megkönnyítheti az idős emberek mindennapjait, ha magas ülésű, karfás székeket tudnánk beszerezni számukra, melyekből könnyebben fel tudnak állni.

Célunk, hogy az otthonban élő idős emberek magas színvonalú ápolást kapjanak, és valódi gondoskodó, szeretetteljes és biztonságos környezet vegye körül őket, ahol otthon érezhetik magukat. Kérjük, segítse céljaink elérését, kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét!