Ha gyors segítség kell

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2017.08.16 – 2018.12.31 között:

MMSZ Mentőszolgálat működéséhez szükséges eszközök

Eddig összegyűlt: 1 676 411 Ft

A Máltai Mentőszolgálat negyedszázados múltra visszatekintő, önkéntesekből szerveződött professzionális mentőszolgálat, melynek rohamkocsiját az M28-as hívójellel évente 1500 alkalommal riasztja a legnehezebb esetekhez az Országos Mentőszolgálat. A Máltai Mentőszolgálat önkéntes orvosai és ápolói 1992-ben Németországból kapott adomány mentőautókkal kezdték meg szolgálatukat. Az azóta eltelt időszakban több tízezer beteget láttak el. A Máltai mentőautón jelenleg több mint 120 önkéntes váltja egymást, mindenki a szabadidejében, ellenszolgáltatás nélkül jön szolgálatba. A rohamkocsi személyzete az Országos Mentőszolgálat szakmai elvei alapján végzi munkát, de a máltai mentősöknek saját szabályaik is vannak.

A másik emberért végzett önkéntes munka etikai kódexe rögzíti, hogy a szolgálat tagjai minden erejükkel és tudásukkal segítik a bajba jutottakat, a sérült emberekhez tisztelettel fordulnak, munkájukért hálát nem várnak, és semmiféle juttatást nem fogadnak el – mint mondják, „jutalmuk a megmentett élet”.

A Máltai Szeretetszolgálat azt vallja, hogy segíteni csak jól szabad. Életeket menteni is csak megfelelő szakmai felkészültséggel és korszerű eszközökkel lehetséges. Ezért a Máltai Mentőszolgálat arra törekszik, hogy a rohamkocsiban minden szükséges eszköz megtalálható legyen.

Adományával Ön is hozzájárulhat, hogy a máltai mentőautó diagnosztikai és terápiás eszköztára fejlődhessen. Kérjük, kerekítse fel vásárlásának végösszegét és támogassa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálatát.

Segítsünk együtt a bajban!