Fejlesztő sportpark a szabadban – Beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2022.03.01-2023.01.15 között:

Kültéri sporteszközök telepítése fogyatékkal élő ellátottjaink javára

Eddig összegyűlt: 1 541 626 Ft

Pátyon, a festői környezetben működő lakóotthonunkban összesen 24 enyhe vagy közepes értelmi fogyatékossággal élő fiatal lakik.  Intézményünk legfontosabb célja, hogy egy olyan életteret, otthont biztosítson a fiatalok számára, melyet sajátjukénak tekintenek, és amelyben egy önálló, tevékeny életmódot alakíthatnak ki.

A járvány miatti intézkedések jelentősen leszűkítették a lakóotthonokban élő fiatalok mozgásterét, korlátozták a közösségi életüket. Ebben az időszakban igazán kreatívnak kellett lennünk, hiszen nem voltunk felkészülve egy ilyen helyzetre, éppen ezért új és innovatív megoldásokat kellett találnunk. A leszűkült mozgástér miatt külön figyelmet kellet fordítanunk az ellátottak fizikai állapotára. Igyekszünk maximálisan odafigyelni minden lakó egészségére, de testmozgási lehetőségünk az intézmény területén kevés van.

A beszűkült mozgási lehetőségeket kompenzálná, ha kültéri fitnesz eszközöket tudnánk az ellátottak számára vásárolni. Vannak olyan lakóink, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek, ízületi betegségekben szenvednek, melyek kezelésében a rendszeres mozgás kulcsfontosságú, ugyanakkor a mozgással bizonyos további betegségek kialakulása is megelőzhető. A rendszeres fizikai aktivitások segítséget nyújtanának az intézményben élők testi és lelki egészségének megőrzésére és képességeik fejlesztésére.

 

Kérjük, vásárlásával járuljon hozzá, hogy a Pátyon működő fogyatékossággal élő embereket gondozó lakóotthon kertjében kialakíthassuk a fejlesztő parkot.