Élménnyel fejlődni

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2020.01.25. és 2020.07.31. között:

Élménypedagógiai tréning az eredményesebb munkáért!

Eddig összegyűlt: 0 Ft

Intézményünk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza Zuglói Családok Átmeneti Otthona 1992-ben kezdte meg működését Budapest Főváros XIV. kerületében. Intézményünk 120 fő befogadására alkalmas.

A krízishelyzetbe került családok a nálunk töltött egy év alatt lehetőséget kapnak életük újraépítéséhez. Előtakarékossággal, szülői klubfoglalkozásokkal. A bekerülő családok nem csupán lakhatási problémákkal küzdenek, hanem az esetek többségében komoly életvezetési, anyagi, munkavállalási, családi vagy akár pszichés nehézségekkel is. Az alacsony iskolai végzettségből, szocializációs hiányosságokból, a munka világában szerzett tapasztalat hiányából fakadó lemaradások mérséklése érdekében igyekszünk minél teljesebb körű szolgáltatást nyújtani, ezért család- és gyermekgondozó munkatársainkon kívül más szakembereket (pszichológus, jogász, fejlesztőpedagógus) is bevonunk mindennapi munkánkba.

A Kerekítsd fel! program támogatásával továbbképzést szervezünk. A tréningen elsajátított élménypedagógiai módszerek alkalmazásával eredményesebb munkát végezhessenek a családokkal. Élménypedagógia, azaz tapasztalati úton történő tanulás, melynek során a játékokkal, az információk több csatornán történő eljuttatásával (multiszenzoros tanulási folyamatokkal) érhető el az önismereti fejlődés. A képzés során munkatársaink kis- és nagycsoportos sajátélményű feladatokon keresztül sajátítják el az új ismereteket.

Ez a közös megélés erősíti az egymás közötti emberi és szakmai kapcsolatokat, és fejleszti a szociális kompetenciákat. Hosszú távon az új módszer elsajátításán túl lehetőség adódik a személyiség fejlesztésére is. A nehéz helyzetekkel való megküzdéshez szükséges technikák kialakításával egy hosszan tartó fejlődési folyamat válik elérhetővé mely pozitív hatással lesz a munkatárs saját és környezete életére. Ezzel a tanulási folyamattal új módszereket is tanulnak munkatársaink. A saját tapasztalaton keresztül tanult új módszereket folyamatosan hasznosíthatják az intézmény lakóival folytatott munkájukban.

Kérjük, kerekítse fel vásárlása végösszegét és támogassa a Családok Átmeneti Otthonának munkatársait, hogy továbbfejlesztve tudásukat hatékonyabban nyújthassanak segítséget a krízishelyzetbe került családoknak.