Az alkotás örömével fejlesztünk – beszámoló

A projektet támogatta:

Amire gyűjtöttünk 2017.09.15 és 2018.03.31 között:

Kézműves anyagok beszerzése a győri fogyatékosok nappali intézményébe

Összegyűlt: 567 423 Ft

Intézményünk 1995-ben kezdte meg működését. Győrből és a város környékéről fogadunk fogyatékkal élő fiatalokat, akiknek hétköznapokon 7 óra és 16:30 között nappali ellátást nyújtunk.

Napközi Otthonunk mozgássérült, értelmi fogyatékkal élő, Down-szindrómás, autista, vak és halmozottan sérült embertársainknak nyújt korszerű fizikai és mentális ellátást, egyénre szabott fejlesztést, segítést, miközben közösségi teret is biztosít számukra. Célunk az integráció elősegítése, a lehetőség szerinti rehabilitáció, valamint a családok tehermentesítése.

Jelenleg 35 embert gondozunk, akiknek a hetirendben meghatározott foglalkozásokat tartunk munkatársaink és önkénteseink segítségével. Állandó foglalkozásaink: hétindító Máltai imalánc, napi testnevelés, önismereti foglalkozás, zenés foglalkozás, informatikai ismeretterjesztés, magyar nyelv és matematika, kézműves foglalkozás, viselkedéskultúra, háztartási ismeretek, történelem és honismeret, társadalmi ismeretek, egészségügyi ismeretek, filmtörténet és filmvetítés, katolikus hittanóra, naponta gyógypedagógiai fejlesztő foglalkozások, sportfoglalkozások, gyöngyfűzés, irányított játék, vetélkedők, kertészkedés.

Megtartjuk az egyházi és nemzeti ünnepeket, névnapokat, Anyák-napját, és egyéb jeles napokat. Célkitűzésünk, hogy fogyatékkal élő embertársaink életét, készségeik-képességeik szinten tartását és fejlesztését, mindennapjaik gazdagítását, integrációjuk segítését továbbra is magas szakmai színvonalon, és keresztény lelkülettel végezzük.

Fiataljaink részére napi rendszerességgel tartunk olyan foglalkozásokat, amelyekkel a meglévő készségeiket szinten tudjuk tartani, illetve fejlesztjük őket. A hetirendbe beépített készségfejlesztő foglalkozások során – mint például a kézműves foglalkozás – megismertetjük fiataljainkat az alkotás örömével, a rajzolás, a festés, a ragasztás, a papírtépés, és a gyurmázás adta élményekkel, különböző technikákkal.

Intézményünket a kézműves foglalkozások során készített tárgyakkal díszítjük, színesítjük. Nagyobb ünnepek alkalmával saját készítésű ajándékokkal kedveskednek fiataljaink szüleiknek, hozzátartozóiknak, illetve az intézménybe látogató vendégeknek.

Kézműves anyagok, melyeket a foglalkozások során használunk

 • Filcanyagok
 • gumi dekorációs anyagok
 • ecsetek, festékek (akvarell festékek)
 • ollók (hagyományos, cikkcakk)
 • ragasztók (dequpázs ragasztó, tapéta ragasztó)
 • gyöngyök, krepp papírok, üveg festékek
 • hungarocell díszek (gömbök)
 • szalagok
 • rajzlapok
 • színes ceruzák
 • színes kartonpapírok

Vásárlása végösszegének felkerekítésével Ön is hozzájárulhatott a foglalkozások alapanyagainak megvásárlásához.
Köszönjük felajánlását!

Adományok felhasználása folyamatban, 3 hónapon belül beszámolunk az eredményekről.