Apró játszótér aprokból – Beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2018.10.01 és 2019.03.31 között:

Kecskeméti Családok Átmeneti Otthonában egy mini játszótér kialakítása

Eddig összegyűlt: 423 655 Ft

Tizennégy éve fogadja az otthonukat veszített kecskeméti családokat a városközpontban nyitott intézményében a Máltai Szeretetszolgálat. Külön szobákban nyolc család – összesen 21 ember – elhelyezésére van lehetőségünk. Átmeneti otthonunkban együtt maradhat a család, és segítséget kapnak ahhoz, hogy a krízishelyzetből továbblépve erőt gyűjtsenek az újrakezdéshez. Az intézményben egy évet tölthetnek, ami fél évvel meghosszabbítható.

Az otthonban hat szakember – családgondozó, szakgondozó, gondozó – várja a családokat.  Szakembereink életvezetési tanácsokat adnak, segítenek gyermekük ellátásában, gondozásában, nevelésében. Szükség szerint élelmiszerrel, ruhával is támogatjuk a rászoruló családokat. Lakóink orvosi ellátást vehetnek igénybe, jogász és pszichológus segítségét is kérhetik.

Az épület udvara túl kicsi, de a szomszéd telken lehetőségünk nyílik egy kis játszótér kialakítására az otthonban lakó gyermekeknek. Ehhez szeretnénk fészekhintát, mérleghintát, kagyló homokozót, állványos csúszdát, rugós játékokat, mászókát, trambulint, többüléses forgó játékot, kültéri ping-pong és sakkasztalt beszerezni.

Kérjük, vásárlása végösszegének felkerekítésével járuljon hozzá Ön is, hogy egy kis játszóteret létesíthessünk a kecskeméti Családok Átmeneti Otthonában lakó gyerekek részére.