A zene örömével

A projektet támogatja:

Amire gyűjtünk 2016.12.07 – 2017.07.17 között:

Zenei foglalkozások lakótelepi gyerekeknek

Eddig összegyűlt: 618 399 Ft (07.17)

A Máltai játszóterek a lakótelepeken élő, unatkozó, céltalanul lődörgő gyerekekért jöttek létre, foglalkozásaik kicsi és nagy gyerekek százait vonzzák nap mint nap, a programok egy része pedig kifejezetten a kamaszoknak szól. Az ország nagyobb lakótelepein 14 Máltai játszótér működik, ezek egyike a Békásmegyeren található Zemplén Játszótér. A 40 ezres lakótelepen egyre több olyan család él, amelyik nem engedheti meg magának, hogy a gyermekét sportklubba, nyelviskolába, különórára járassa.

A Szeretetszolgálat Szimfónia Programja a legszegényebb gyerekeket vezeti be a zene birodalmába, játékos formában, sikerélményekkel, közösségi programokkal fűszerezve tanítja meg a zenélés alapjait.

Két fiatal zenetanár arra vállalkozott, hogy a Zemplén Játszótérre bejáró gyerekeket hegedülni és csellózni tanítja a Máltai Szeretetszolgálat által rendelkezésre bocsátott hangszereken, és a gyerekekből néhány hónap alatt egy kisebb zenekart szerveznek. A korábbi programok már megmutatták, hogy a közös zenélés és kötelezettségektől mentes zenetanulás komoly motivációt jelent, és miközben a gyerekek látszólag hegedülni és csellózni tanulnak, más képességeik is fejlődnek, erősödik a figyelmük és a kitartásuk, és mintegy mellékesen az iskolai teljesítményük is javul.

Ahhoz, hogy a program még több gyermek számára lehetőséget adjon, új hangszereket (és a tárolásukra alkalmas zárható szekrényeket) kell vásárolnunk. Terveink szerint a tanévet méltó ünnepséggel, a játszótérre járó gyerekek koncertjével zárnánk, ahová vendégeket hívnánk, és a programban résztvevő gyerekeket pedig megajándékoznánk.

Kérjük, kerekítse fel Ön is vásárlása összegét, és a különbözettel támogassa a lakótelepen zenélni tanuló gyerekeket!

Köszönjük!