A jövő mosolya – beszámoló

A projektet támogatja:

Amire gyűjünk 2018.04.01 és 2018.09.30. között:

Fogászati kezelés rászoruló emberek részére

Eddig összegyűlt: 348 318 Ft (09.04)

 A legrövidebb út két ember között a mosoly. Vannak, akik azért nem mosolyognak, mert szégyellik szegénységük látható jelét, foguk hiányát. Az esztétikán túl egészségük szempontjából is fontos az ép fogazat, számos megbetegedés alapja lehet fogunk hiánya. A szegénységben élők közül sokakat érint ez a probléma. A fogászati kezelést, a fogpótlást azonban a telepeken élők nem engedhetik meg maguknak.

 

2017 májusától működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiója Dr. Bencze Bálint fogorvossal, hogy a Magyarországon élő hátrányos helyzetű emberek számára elérhetővé tegyen olyan szolgáltatásokat, melyek e társadalmi csoportok számára anyagi, földrajzi, fizikai korlátozottságuk miatt nem biztosítottak. Az együttműködés keretében Dr. Bencze Bálint fogászati kezelést biztosít arra rászorulók számára szakrendelés keretében, önkéntesen, térítésmentesen, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szociális munkásainak közreműködésével. Az önkéntes fogorvos a kezelések alkalmával felhívja a páciensek figyelmét a száj higiéné fontosságára, az ápolás módjára. A kezelés végén máltai jótékonysági terméket kapnak az ellátottak, Dr. Bencze Bálint által kifejlesztett természetes alapanyagokból álló szájvíz formájában.

A leggyakoribb kezelések az alapvető, minimális anyagköltség igényű ellátások, húzás, tömés, gyökérkezelés. A komolyabb beavatkozások, mint korona, pótlás, protézis viszont olyan anyag költséggel járnak, amelyet sem az önkéntes fogorvos, sem a Szeretetszolgálat nem tud finanszírozni.

Gyűjtésünk célja minél több rászoruló ember számára biztosítani az önfeledt mosoly lehetőségét, megerősíteni őket önbizalmukban, ezzel a társadalmi beilleszkedés esélyeit növelni számukra.

Kérjük, segítse céljaink elérését, kerekítse fel Ön is vásárlása végösszegét!